Israil'in Mescid-I Aksa'ya Yönelik Çirkin Saldirisi Denizli'de Protesto Edildi

Israil'in Mescid-I Aksa'ya Yönelik Çirkin Saldirisi Denizli'de Protesto Edildi

i Aksa ve Filistinlilere yönelik çirkin saldirilari protesto edildi.



Israil hükümetinin Filistinlilere ve Mescid-i Aksa’ya saldirilarina tepki göstermek amaciyla eylem düzenlendi.

Pamukkale ilçesi Çinar Yeni Cami’de kilinan teravih namazini sonrasi toplanan siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, Israil’in çirkin saldirilarini protesto etti.

Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan eylemde kusuna HÜDAPAR Il Baskani Haci Sani, “Kudüs sevdasi itikadidir. Kudüs ve Mescid-i Aksa’yi seven bir nesil yetistirmeliyiz. Anneler Selahaddinler büyütmelidir. Sivil toplum örgütleri Aksa için bir araya gelme plan ve programlari yapmalidirlar. Müslüman devletlerin baskanlari bir araya gelmeli ve birlikler olusturmalilar ve ancak o zaman Siyonist çeteyi Filistin’den atabilirler. Ukrayna savasinda sunu gördük ki Avrupa tüm kurum ve kuruluslari ile Rusya’ya yönelik yaptirimlar uyguladilar. Müslüman devletlerin de bir araya gelip bir birlik olusturabilselerdi yaptirimlar uygulayabilir ve su an yasadigimiz sorunlarin çogu yasanmayacakti. Islam ülkeleri bir araya gelerek sadece petrol yaptirim güçlerini kullansalardi Israil bugün Filistin’de yaptigi zulmü yapamayacak, Irak’ta Suriye’de islenen cürümler islenmeyecekti. Acilen öncelikle ümmetin tüm unsurlari bir araya gelmeli birlik ve beraberliklerini tahkim etmelidirler” dedi.



Israil güçlerinin Mescid-i Aksa’nin kutsiyet ve mahremiyetini çigneyerek sabah namazinda saldiriya geçtikleri, bir çok Müslüman’in yaralandigini, yüzlerce kisinin de alikonuldugu hatirlatilan Sani, “Bu saldirilari kiniyor ve lanetliyoruz. Aksa’nin izzeti için bedenlerini siper ederek sehadet serbetini içen sehitlerimizin sehadetini tebrik ediyor, yaralilara acil sifalar, esir edilenlerin de bir an önce özgürlügüne kavusmalarini niyaz ediyoruz. Bu isgal ve saldirilari bitirmenin tek yolu Kudüs ve Filistin topraklarinda Siyonist isgalini tamamen kaldirmaktir. Bu da Filistin halkinin serefli ve izzetli direnisine ses olmak, bütün imkânlar seferber edilerek destek olmak, her zaman ve zeminde yanlarinda olmakla mümkün olabilir" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile