İsrail'in Mescid-İ Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) İçel Şubesi Başkan Vekili Murat Altındere, Mescid-i Aksa'da 14 Temmuz’dan bu yana sürdürülen kısıtlamalara ilişkin, 'Peygamberimizin miraca çıktığı yer olan Mescid-i Aksa'da işgalin sona erdirilmesi ve ibadet yapmak isteyen insanlara yapılan baskı ve şiddetin ortadan kaldırılması gerekmektedir.' dedi.

Altındere, HUDER yönetim kurulu üyeleriyle birlikte dernek binasında düzenlediği basın açıklamasında, Mescid-i Aksa'ya kısıtlamalar getirilerek Müslümanların ibadetine kapatılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

İslam'ın, Mekke ve Medine ile birlikte en mukaddes 3 kutsal toprağından ve mescidinden birinin Mescid-i Aksa olduğunu vurgulayan Altındere, şunları söyledi:

'Uluslararası hukuka göre askeri güç kullanımı yoluyla toprak işgali, işgalci devlete o topraklar üzerinde egemenlik hakkı vermemektedir. İşgal yoluyla ülke kazanılması ancak sahipsiz bir toprak parçası üzerinde egemenliği tabii kılma niyet ve iradesiyle egemenliğin kurulması ile mümkün olabilir ki Kudüs sahipsiz değildir. Bu nedenle İsrail'in, Kudüs'ün bütünü üzerindeki hakimiyet iddiası uluslararası hukuka göre geçersizdir.'

Altındere, İsrail'in, Müslümanlar üzerindeki baskı ve işgallerine son vermesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

'Peygamberimizin miraca çıktığı yer olan Mescid-i Aksa'da işgalin sona erdirilmesi ve ibadet yapmak isteyen insanlara yapılan baskı ve şiddetin ortadan kaldırılması gerekmektedir. HUDER olarak uluslararası hukuk kuralları ve evrensel hukuk ilkeleri ışığında dünya devletlerini, Harem-i Şerifteki haksız, hukuksuz ve insanlık dışı uygulamalara ve işgale son verilmesi için işgalci İsrail'e karşı tavır ve tutum almaya çağırıyoruz.'

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile