Israil Savunma Bakani Gantz, Ülkesinin Iran'a Karsi Tek Basina Harekete Geçebilecegini Söyledi

Israil Savunma Bakani Benny Gantz, Iran'in nükleer silah gelistirmesini saglayacak yeterli malzemeye ulasmaya 2 ay uzaklikta oldugunu iddia ederek, ülkesinin bunun önüne geçmek için tek basina adim atmak zorunda kalabilecegini ifade etti.

Savunma Bakanligindan yapilan yazili açiklamaya göre Gantz, 60 ülkenin Israil büyükelçisine Tel Aviv'de düzenlenen toplantida Iran konusunda degerlendirmelerde bulundu.

Gantz, nükleer anlasmaya dönülmesi için yapilan müzakerelere deginerek, "Iran rejiminin müzakere masasina dönme ve bir anlasmaya imza atmaya niyeti olup olmadigini bilmiyoruz. Uluslararasi toplum, Iran'in nükleer silah yolunda ilerlemesini durdurmak için uygulanabilir bir 'b plani' olusturmali." ifadelerini kullandi.

Iran'in nükleer silah gelistirmesini saglayacak yeterli malzemeye ulasmaya iki ay uzaklikta oldugunu ileri süren Gantz, söyle devam etti:

"Israil harekete geçmek için gerekli imkana sahip ve bunu yapmaktan çekinmeyecektir. Israil'in gelecekte nükleer bir Iran'i önlemek için harekete geçmek zorunda kalacagi ihtimalini göz ardi etmiyorum."

Gantz, Israilli bir sirkete ait gemiyi hedef alan 29 Temmuz'daki saldirinin arkasinda Tahran yönetiminin oldugu yönündeki suçlamalarini yinelerken, söz konusu saldirida kullanilan insansiz hava aracinin da Iran topraklarindan gönderildigini iddia etti.

Israil Savunma Bakani, 4 Agustos'ta yine bazi yabanci büyükelçilerle yaptigi toplantida, Iran'in nükleer silah gelistirmesini saglayacak yeterli malzemeye ulasmaya 10 hafta uzaklikta oldugu iddiasinda bulunmustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile