Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İrina Kovalçuk, "Bu anlaşma iki ülke arasında işbirliğini kapsayayacak. Önümüzdeki beş yıl için askeri teknoloji konularında bilgi ve tecrübe paylaşımını öngörüyor. Burada uluslararası güvenlik ve karşılıklı çıkarlar dikkate alınıyor" bilgisini verdi. Barak ve Serdyukov, terörle mücadelede işbirliği ve Ortadoğu'nun güvenliği konularını da müzakere edecek.
İsrailli bakanın Moskova ziyaretinin, Haaretz gazetesindeki "Tel Aviv, Rusya'nın Suriye'ye füze vermemesini istedi" yönündeki iddiaların arkasından gerçekleşmesi dikkat çekiyor. Gazete, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Rusya Başbakanı Vladimir Putin'i arayarak Suriye'ye gelişmiş P-800 Yakhont füzelerini vermemesini istediğini dünya kamuoyuna duyurmuştu. İsrail, Rusya'nın verdiği füzelerin Hizbullah ve Filistin'li grupların eline geçmesinden endişe ediyor.
İsrail'in taleplerine olumsuz karşılık veren Kremlin, Rusya'nın askeri işbirliği anlaşmalarının üçüncü ülkelerin aleyhine olmadığını savunmuştu. Kremlin Danışmanı Sergey Prikhodko konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Rusya'nın uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan sorumluluklarını yerine getirmeye devam edeceğini ve Suriye ile mevcut askeri işbirliğini durdurma gibi bir planlarının olmadığını belirtmişti.