Israilli Asiri Sagci Milletvekilinden Mescid-I Aksa'ya Baskin

Eski Israil Basbakani Binyamin Netanyahu'ya yakinligiyla bilinen asiri sagci milletvekili Itamar Ben-Gvir, beraberindeki grupla isgal altindaki Dogu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskin düzenledi.

Kudüs Islami Vakiflar Idaresinden yapilan yazili açiklamada, asiri sagci milletvekili Ben-Gvir ve beraberindeki bir grup fanatik Yahudi'nin Israil polisi esliginde Harem-i Serif'in avlusuna girdigi belirtildi.

Açiklamada ayrica, sabah ve ögleden sonra farkli gruplar halinde 190'dan fazla fanatik Yahudi'nin Mescid-i Aksa'ya baskin düzenledigi ifade edildi.

Dogu Kudüs'te provokatif eylemlerle gündeme gelen Dini Siyonizm Partisi liderlerinden Ben-Gvir, 8 Haziran'da da Mescid-i Aksa'ya baskin düzenlemek istemis ancak Israil polisi kentte tansiyonun yüksek olmasi nedeniyle buna engel olmustu.

Fanatik Yahudilerin Harem-i Serif'e düzenledigi bu tür baskinlar bölgede gerginligin tirmanmasina neden oluyor.

- Kudüs Islami Vakiflar Idaresinin egemenligi ihlal ediliyor

Mescid-i Aksa, Israil ile Ürdün arasinda 26 Ekim 1994'te imzalanan baris antlasmasina göre Ürdün Vakiflar, Islami Isler ve Mukaddesat Bakanligina bagli Kudüs Islami Vakiflar Idaresinin himayesinde bulunuyor.

Ancak Yahudiler, 2003'ten bu yana Idarenin izni olmadan Israil'in tek tarafli karariyla polis esliginde kutsal mabede giriyor.

Bu girisleri baskin olarak nitelendiren Kudüs Islami Vakiflar Idaresi, Müslümanlarin egemenliginin ihlal edildigine isaret ediyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile