İşsiz Gençler, Kavurucu Sıcaklarda Fıstık Topluyorlar

İşsiz Gençler, Kavurucu Sıcaklarda Fıstık Topluyorlar

Gaziantep’in Nizip ilçesinde işsiz gençler, aile bütçelerine katkıda bulunmak için bunaltıcı sıcaklarda fıstık topluyorlar.

Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı Nizip’te işsiz gezen gençler, fıstık toplayarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor ve harçlıklarını çıkartıyorlar. Yaşları 15 ile 25 arasında değişen gençler fıstık ağaçlarının tepelerine çıkarak olgunlaşan fıstıkları toplayıp açtıkları çuvalların üzerinde biriktiriyorlar. Sabahın altısında iş başı yapıp akşam karanlığına kadar ekmek parası için kavurucu sıcaklara göğüs geriyorlar. Aralarında okuyanların da bulunduğu gençler, zor şartlar altında çalıştıklarını söyleyerek aile bütçelerine katkıda bulunduklarını belirttiler.

Değişik meslek sahibi olup ancak işsizlik yüzünden fıstık topladıklarını ifade eden gençler, "Hepimizin kendimize göre mesleği var. İşsizlik yüzünden mesleğimizi yapamıyoruz. Bu sebeple de mevsimlik işçi olarak ağaçlardan fıstık topluyoruz. Hava sıcaklığının 40 dereceye kadar ulaştığı ilçede insanlar gölgede rahatsızlanırken, bizler aile bütçemize katkıda bulunmak için tüm zorluklara göğüs geriyoruz. Aramızda okuyan arkadaşlarımız da bulunuyor. Onlar da okul masraflarını çıkartmak için bizimle birlikte çalışıyor" ifadelerini kullandılar .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile