İşsiz kadınlara 'Oto koltuk kılıfı dikim' kursu

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), BEGEV BUTGEM Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı, Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) ve Dem

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), BEGEV BUTGEM Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı, Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB)'nin işbirliği ile 'Oto Koltuk Kılıfı Dikim Operatörü Yetiştirme Projesi' hayata geçirildi. Proje kapsamında Bursa'daki işsiz kadınlar meslek sahibi olarak istihdam imkanı bulacak. İlk grup kursiyerler eğitime başlarken, kursun açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. DOSAB'daki BUİKAD sınıfında açılan kursta ilk etapta 20 işsiz bayan meslek sahibi yapılacak.

Kurs sayesinde otomotiv sektöründeki kadın istihdamının artırılması hedefleniyor. Kadına daha iyi çalışma koşulları kazandırmaktan çok kadınların rekabetçi iş hayatında yetkinliğini artırmak amaçlanıyor. Toplam 8 hafta sürecek kursta oto koltuk kılıfı üreten firmaların personel talepleri doğrultusunda bir sonraki kursiyerlerin seçimleri yapılacak.

BUİKAD Başkanı Selma Çetinkaya Türker, Bursa'da otomotiv sektörüne koltuk kılıfı üreten 10'un üzerinde firma bulunduğunun altını çizerek, "Bu firmalarda toplam çalışan sayısı 5 bin'i geçiyor. Çalışanların büyük çoğunluğu koltuk kılıfı üretiminde dikim operatörü olarak görev yapıyor. Bu firmalar otomotiv sektöründe iş hacminin artması ve işgücü devrinin yüksek olması nedeni ile yetişmiş dikim operatörü bulmakta sıkıntı çekiyor." dedi.

Otomotiv kılıfı ile konfeksiyonda kullanılan dikiş makinelerinden farklı olduğuna dikkat çeken Türker, "Bu nedenle otomotiv kılıfı üreten Bursa'da bir çok konfeksiyon firması olmasına rağmen kendi işlerinde çalıştırmak üzere yetiştirmiş eleman bulamıyor. İşe alınan elamanların yaklaşık 2 ay eğitime tabi tutulmaları firmalar için önemli bir maliyet ve zaman kaybı. Bu nedenle istihdam oranının yüksek olacağını düşünerek 'İpekböceği koza eğitim projesini' yazdık. Bu kapsamda da bu gün ilk kursumuzu açıyoruz." şeklinde konuştu.

UİB Koordinatör Başkanı Şenol Şankaya da kurs ile de otomotiv ve konfeksiyon sektöründe kadın istihdamını artırmayı amaçladıklarını ifade etti. Şankaya şöyle konuştu: "Bu sayede hem işsiz kadınlarımız meslek sahibi olacak, hem de Bursa ekonomisi kazanacak."

Programda Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney de de bir konuşma yaptı ve sosyal hizmetlerdeki sorumlulukları üzerinde durdu.

Elçin Tapu adlı kursiyer de arkadaşları adına yaptığı konuşmada, kendilerini çok şanslı hissettiklerinin altını çizdi. Tapu, şöyle konuştu: "Umuyoruz ki hepimiz güzel yerlere geleceğiz. Kadınların evde oturmasının istemiyoruz. Biz çok şanslıyız ilk kursiyerler olduğumuz için, ayrıca işimizin hazır olması nedeniyle de çok sevinçliyiz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile