İşsizler En Çok Eş Ve Dost Aracılığıyla İş Arıyor

Siirt'te, işverenlerin talep ettikleri açık işleri en çok akraba eş ve dost aracılığı ile aradığı bildirildi.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, işverenlerin eleman ihtiyacının tespit edilmesi amacıyla 20 ve üzeri istihdamlı 163 iş yerinin ziyaret edildiği belirtildi.

Ziyaret edilen iş yerlerinden yüzde 8,6'sından 48 kişilik açık iş talebi alındığı belirtilen açıklamada, "Siirt ilimizde açık iş oranı yüzde 0,7 olarak tespit edilmiştir. En yüksek açık iş oranına sahip sektör yüzde 2,2 ile insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri olmuştur. Açık işi en çok olan iş yerleri imalat sektörü, idari ve destek hizmetleri faaliyetleri sektörüdür." denildi.

İşverenlerin en çok talepte bulundukları mesleklerin makineci, garson ve beton boru üretim makinesi operatörü olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler makineci (dikiş), garson (servis elemanı) beton boru üretim makinası operatörüdür. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri; iletişim ve ifade yeteneği, sorun çözmeye inisiyatif alabilme ve yeterli mesleki/teknik bilgidir."

İşverenlerin talep ettikleri açık işleri en çok akraba, eş, dost ve İŞKUR aracılığı ile aradıkları belirtilen açıklamada, "Araştırma kapsamındaki 20 ve üzeri istihdamlı işyerlerinin yüzde 19,1’inde 154 kişinin temininde güçlük çekilmektedir. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler kamyon şoförü, kepçe operatörü ve makineci meslekleridir." denildi.

Açıklamada ayrıca, kent genelinde 20 ve istihdamlı iş yerlerinde 494 kişilik istihdam artışının beklendiği vurgulandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile