İstabul Film Festivali'nde ödül karışıklığı

İstabul Film Festivali'nde ödül karışıklığı

İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, "Böyle bir hatadan dolayı çok üzgünüz, bu hata güzel geçen bir 30. yılın nazar boncuğu olsun."

30'uncu İstanbul Film Festivali'nin ödülleri dün gece gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Memet Ali Alabora'nın sunuculuğunu üstlendiği geceye ise 'yanlış ödül' damgasını vurdu.

Radikal gazetesinin dağıttığı halk ödülleri, gazetenin yayın yönetmeni Eyüp Can Sağlık tarafından verilirken, törende Ulusal Yarışma bölümünde en iyi filmin Press olduğu açıklandı. Press filminin yönetmeni Sedat Yılmaz sahneye çıkarak, "Bu ödülü Ahmet Şık'ın gazetesi Radikal'den Musa Anter'in gazetesine gidiyor" dedi ve salondan büyük alkış aldı.

ZARFLAR KARIŞMIŞ

Ancak törenin sona ermesiyle birlikte Halk Ödülü'nün yanlış filme verildiği ortaya çıktı. Ödülün asıl sahibinin İlksen Başarır'ın yönettiği Atlıkarınca filmi olduğu ortaya çıkarken, Eyüp Can Sağlık’a yanlış zarf verilmesi nedeniyle kazanan filmin yanlış anons edildiği açıklandı. Konuyla ilgili daha sonra açıklama yapan İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, böyle bir hatadan dolayı çok üzgün olduklarını, bu hatanın güzel geçen bir 30. yılın nazar boncuğu olduğunu söyledi. Böylece dört kez sahneye çıkan Press ekibi geceyi üç ödülle kapatırken (Altın Lale Ulusal Yarışma Jüri Özel Ödülü, Avrupa Konseyi Jüri Özel Ödülü, FIPRESCI Ödülleri Ulusal Yarışma), yalnızca “En İyi Müzik Ödülü”nü almak için sahneye çıkan Atlıkarınca ekibi ise iki ödül sahibi oldu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile