Istanbul'a Kurbanliklar Pazara Geldi, Ilk Günden Çetin Pazarliklar Yapildi

Istanbul'a Kurbanliklar Pazara Geldi, Ilk Günden Çetin Pazarliklar Yapildi

Kurban Bayrami’na sayili günler kala Istanbul’a kurbanliklar gelmeye basladi. Pazarlarda ilk günden hareketlilik yasanirken, saticilar ile alicilar arasinda çetin pazarliklarin yapildigi görüldü. Bu sene Istanbul’da büyükbas hayvanin ortalama fiyati 30-80 bin liradan satilacak. Küçükbas hayvanlarin fiyatlari ise 3 bin ila 9 bin lira arasinda satilmasi bekleniyor.



Istanbul’un çesitli bölgelerine kurulan kurban pazarlarinda hazirliklar sürüyor. Kurban Bayrami’na sayili günler kala Istanbul’a kurbanliklar gelmeye basladi.

Türkiye’nin birçok bölgesinden gelen hayvanlar, Bahçelievler Belediyesi tarafindan Yenibosna Çobançesme mevkiinde kurulan kurban pazarinda alicilarini bekliyor. Pazarlarda ilk günden satici ile alicilar arasinda pazarliklar da yapildi. Bu sene Istanbul’da büyükbas hayvanin ortalama fiyati 30-80 bin liradan satilacak. Küçükbas hayvanlarin fiyatlari ise 3 bin ila 9 bin lira arasinda satilmasi bekleniyor.

"Bu sene büyükbas kurbanliklar 30 bin liradan basliyor"

Tokat’tan gelen Yunus Kaçmaz, 13 saatlik yoldan geldiklerini belirterek, “28 büyükbas hayvan ile geldim. Kurbanliklar geçen seneye göre daha az geldi. Bu sene tüm kurbanliklarin bitecegini düsünüyorum. Büyükbas fiyatlari ise ortalama 30 bin TL’den basliyor, 60 bin TL’ye kadar çikabiliyor. Benim en büyük hayvanim 850 kilo. Hayvanlarimin hepsi saglik kontrolünden geçti” dedi.



"Küçükbaslarin ortalama fiyatlari 3 bin liradan basliyor"

Agri’dan gelen bir diger kurban saticisi Nesin Deniz, 35 büyükbas hayvanla geldigini söyleyerek, “Hayvanlarin saglik kontrolleri yapildi. Benim kurbanliklarimin ortalama fiyati 14 bin liradan basliyor, 20 bin liraya kadar çikabiliyor. Bazi büyükbaslar 70-80 bin liraya kadar da çikabiliyor. Küçükbaslar kurban pazarlarina daha gelmedi. Küçükbaslarin ortalama fiyatlari 3 bin liradan basliyor, 9 bin liraya kadar da çikabiliyor” ifadelerini kullandi.

Ilk günden pazarliklar basladi

Kurbanliklarin geldigi ilk günden itibaren kurban pazarlarinda hareketlilik yasaniyor. Pazarlik yapan ve satici ile anlasamayan Mustafa Deniz, “Pazarlik asamasindaydik, 35 bin TL teklif verdim ancak saticimiz 40 bin lira istiyor. Saticimiz fiyati geri çekmiyor. Kurbanlari arkadasimin kamyonu Istanbul’a getirdi. Satici arkadasimizin bu hayvanini Gümüshane’den beridir takip ediyoruz. Maalesef fiyatta anlasamadik” diye konustu.



Pazarda 93 çadir bulunurken, hazirliklarin tamamlanmasiyla yaklasik 2 bini askin büyükbas, 4 bine yakin da küçükbas kurbanliklarin satilacagi bekleniyor. Satilan tüm kurbanliklar ise belediyenin veteriner hekimlerinin kontrolünde, ehil kasaplar tarafindan kesimi saglanacagi belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile