İstanbul Bağcılar'da Açılan Osmancık Standına Yoğun İlgi

İstanbul Bağcılar'da düzenlenen '7 Renk 8'inci Renkle Buluşuyor' adlı etkinlikte Osmancık ve Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından açılan Osmancık standı yoğun ilgi görüyor

İstanbul Bağcılar'da düzenlenen '7 Renk 8'inci Renkle Buluşuyor' adlı etkinlikte Osmancık ve Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından açılan Osmancık standı yoğun ilgi görüyor. Çorum leblebisi ve Osmancık 97 Pirinci ile Osmancık pirinç sabununun tanıtıldığı stand yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.
Bağcılar Belediyesi'nin İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ile birlikte gerçekleştirdiği '7 Renk 8'inci Renkle Buluşuyor' projesi kapsamında 4 ülke, 7 bölge Bağcılar'da buluştu. Türkiye'nin değişik bölgelerinden sivil toplum örgütlerinin tanıtım standları açtığı etkinliklerde Osmancık ve Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği de 'Osmancık Standı' açtı.
Osmancık 97 Pirinci başta olmak üzere Çorum leblebisi ve Osmancık pirinç sabununun yanı sıra Osmancık Toprak Sanayi ürünlerinin de sergilendiği stant adeta izleyici akınına uğruyor. Yabancı turistlerin de ilgisini çeken stant bölge belediye başkanları ve milletvekilleri tarafından da ziyaret ediliyor.
Osmancık ve Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Başer, "Çeşitli bölgelerden sivil toplum örgütlerinin tanıtım stantları açtığı etkinlikte bir Osmancık derneği olarak biz de ilçemizin tanıtımını üstlendik. İlçemizi yerel ürünlerinden sanayisine kadar tanıtmaya çalışıyoruz. Osmancıkla ilgili broşürler ve Osmancık pirinci dağıttık. Ülkemizin her yöresinden milletvekilleri, belediye başkanları ve dernek başkanları standımızı ziyaret ediyor ve ilçemizle ilgili bilgiler alıyorlar. Standımız ilk
günden beri yerli ve yabancı turistlerin ziyaret akınına uğruyor. Bizlere Osmancık'tan destek veren değerli işadamlarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

PİRİNÇ SABUNUNA YOĞUN İLĞİ
Formülü Çorum eski Milletvekili Kasım Parlar'ın kızı Figen Parlar Orhan tarafından geliştirilen ve Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından tescillenen doğal pirinç sabununun da Osmancık standında tanıtımı yapıldı. Dünyada bir ilk olarak piyasaya sürülen pirinç sabunu Osmancık 97 Pirinci ile birlikte en fazla dikkat çeken ürün oldu.
Osmancık standını ziyaret edenlere doğal pirinç sabunu ile ilgili bilgiler veren Figen Parlar Orhan, milletvekilleri ve belediye başkanlarına Osmancık pirinç sabunu hediye etti. Pirinç sabununun oldukça ilgi çektiğini ifade eden Figen Parlar Orhan, "Derneğimiz açtığı tanıtım standında henüz daha piyasaya sürmediğimiz pirinç sabununa da yer verdi. İlçemizin yeni bir markası olan bu ürünü benim tanıtmamın doğru olacağı görüşü iletildi. Ankara'daki işlerimi erteleyerek İstanbul'a geldim. Osmancık 97 Pirinci
ile birlikte pirinç sabunu da oldukça ilgi görüyor. Farklı bir ürün olarak stantta hemen ilgi çekiyor ve herkes merakla pirinç sabunun üzerinde duruyorlar. Kendim adıma çok duygulanırken, ilçem adına da imza attığım başarıya bir kez daha sevindim. Dernek üyelerimize ve dernek başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile