İstanbul Bal Ve Arıcılık Festivali

İstanbul Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Çilenk: “Halkımız ambalajında işletme ve kayıt kodlarını görmediği ürünleri bal diye tüketmemelidir. Bu kodlar o ürünün geriye dönük izlenebilmesi için de son derece önemli”

İstanbul Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Onur Çilenk, sahte bal konusunda uyarıda bulunarak, “Halkımız ambalajında işletme ve kayıt kodlarını görmediği ürünleri bal diye tüketmemelidir.' dedi.

İstanbul Arı Yetiştiricileri Birliği, sahte bala dikkati çekmek, üretici ve tüketiciyi bir araya getirip bal konusunda bilinçlendirme yapmak amacıyla Bayrampaşa Hali Fuar Alanı'nda 'Api İstanbul Bal ve Arıcılık Festivali' düzenledi.

İstanbul Arı Yetiştiricileri Birliği’nin ev sahipliğini yaptığı festivale, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Arıcılık Malzemeleri ve Arı Ürünleri Sanayicileri Derneği (ARMASAD) destek verdi.

İstanbul Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Onur Çilenk, açılışta yaptığı konuşmada, festivalin amacının bala olan güvenin kazanılması ve arı birliklerinin ürettikleri bölgesel balların yasal koşullarda tüketiciyle buluşturulması olduğunu söyledi.

Çilenk, ucuz balın glikoz olduğu konusunda uyarıda bulunarak, 'Halkımız ambalajında işletme ve kayıt kodlarını görmediği ürünleri bal diye tüketmemelidir. Bu kodlar o ürünün geriye dönük izlenebilmesi için de son derece önemli bir konu. Bu amaçla işletmelere yönelik denetim yapıldığından seyyar satıcıların sattığı ürünün kontrolü belediyelerin sorumluluğunda. Bu nedenle belediyelerimiz kaçak bal satışına izin vermemelidir.' şeklinde konuştu.

Festivalde 'Bal Sirkesi'nin de tanıtımı yapılırken, katılımcılara ücretsiz polen dağıtıldı.

Festival, 27 Kasım'a kadar sürecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile