Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Imamoglu Trabzon'da Bayramlasma Programina Katildi

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Imamoglu Trabzon'da Bayramlasma Programina Katildi

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Ramazan Bayrami dolayisiyla geldigi memleketi Trabzon’da bayramlasma programina katildi.

Imamoglu, CHP’li Ahmet Kaya’nin belediye baskani seçildigi Ortahisar ilçesinde düzenlenen bayramlasma programina katilirken daha sonra belediye binasi önünde toplanan hemsehrilerine hitap etti. Kürsüye esi Dilek Imamoglu ile birlikte çikan Imamoglu, kalabaligi selamladiktan sonra Trabzon’daki yasantisini anlatarak Trabzonlu olmaktan gurur duydugunu söyledi.



Trabzonspor kaskolu takarak hemsehrilerine seslenen Imamoglu, “Bu devletin sahibi millettir. Partiler araç; partiler hizmet için araçtir. Seçim geldi, geçti, simdi milletçe ayaga kalma zamani. Birlikte çok çalisacagiz. Yahu hangi partide siyaset yapiyorsaniz yapin, su ayaklarinizdaki, kollarinizdaki prangalari, kelepçeleri sökün atin, millete hizmet edin. Siz de bir kisiye degil millete hizmet edin; tadini çikarin. Biz milletçe özgürlügüne düskün insanlariz. Biz demokrasi asigiyiz. Simdi ne yapacagiz? Daha fazla sizi dinleyecegiz. Bu milletin ayaga kalkmasidir; millet gücünün farkina varacak. Biz çok asil bir görevle, hizmet dönemiyle karsi karsiyayiz ve göreceksiniz çok çalisacagiz. Ben diyorum ki ‘beni geçecek adam, dogmadi kardesim’. Yahu Ahmet Kaya diyebilir ki ‘baskanim sen öyle diyorsun ama ben daha çok kosarim’. Hadi kosalim. Ya hu hizmette yaristan güzel bir sey olabilir mi? Beni geçene arkadan çelme takmam. Vallahi de billahi de alkislarim. Millete hizmette yarista kaybeden yok hepimiz kazaniyoruz. Çok basarili olacagiz” ifadelerini kullandi.

"Bu süreçte agzimizdan kötü kelime duymayacaksiniz"

Imamoglu, "Bu süreçte agzimizdan kötü kelime duymayacaksiniz. Kötü kelime yok kötü söz yok. Kimsenin hakkinda iftira, kumpas bu islerle zaten ugrasmadik, ugrasmayiz; kötü söz kullanmayacagiz. Sizin isinizi, milletimizin gelecegini, gençlerimizin umutlarini konusacagiz. Onlara destek olacagiz. Bizim buna yetecek gücümüz, aklimiz, fikrimiz var. Sizin fikirlerinizden faydalanacagiz. Yolumuz açik olsun, hep birlikte kosalim, hep birlikte cosalim. Partiyi burada biraktik. Biz diyoruz ki, yahu bu isi Trabzon ittifaki kazandi, Istanbul’da Istanbul ittifaki kazandi, Türkiye’de Türkiye ittifaki olsun. Onun için ‘milletçe kazanalim’ diyoruz. Seçimde kaybedenimiz yok. Istanbul’umuza yapilmak istenen kötülüklere karsi nasil orada ‘muhafiz’ demissem. Siz de Trabzon’da Trabzon’a bir kötülük yapiliyorsa Trabzon’a muhafizlik etmeye var miyiz? Sakin vazgeçmeyin, burasi bizim biblomuz, bizim canimiz cigerimiz, bizi besleyen bir dünya. Trabzon’un muhafizi, koruyucusu olun Trabzon’un her konusuyla ilgilenin. Trabzonspor ile de ilgilenin. Trabzonspor’u da yalniz birakmayin. Maddi-manevi yalniz birakmayin. Her türlü kardeslik, her türlü güzellik kazansin. Hepinizi çok seviyorum. Allah’in izniyle Trabzon’da da, Istanbul’da da ülkemizin her yerinde de her sey çok güzel olacak; tam yol ileri” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile