İstanbul Çevre Düzenine Tepki

İstanbul Çevre Düzenine Tepki

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin çevre düzeni planına karşı çıkan eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker, Bursa'nın artık sanayie doyduğuna dikkat çekti.

Kısa adı BUMİAD olan Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği'nin şubat ayı olağan toplantısına eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker konuk oldu. İstanbul Belediye Meclisi'nde alınan karara tepki gösteren Saker, "Bursa artık sanayie bir çizgi çekmek zorundadır. Daha fazla fabrika kaldıracak gücü yok. Eğer İstanbul buraya sanayiini göndermek istiyorsa, Bursalılar da kol kola girerek bu karara tepki göstermek zorundadır. Bursa artık emek yoğun sanayie kapılarını kapatmalıdır. Teknolojik ve çevreyi kirletmeyecek yatırımlar ayrı tutulabilir, fakat diğer tüm sanayi sektörlerine kapılar kapanmalıdır" dedi.
Başkanlığı döneminde başbakana rağmen Volvo'nun Bursa'ya yatırımına karşı çıktığını belirten Saker, bu karara karşı Bursaları iş birliğine çağırdı.
Dünyanın gelecekte su ve gıda konusunda büyük sıkıntılar yaşayacağını söyleyen Erdem Saker, şimdiden bu kaynakların doğru kullanılması ve depolanması için ülke olarak kafa yorulması gerektiğini anlattı. Bursa'nın hudutları içerisinde çok önemli tarım alanları bulunduğuna dikkati çeken Saker, bunca tarım alanlarına rağmen, Bursa'nın kaldıramayacağı kadar nüfus yığılması yaşadığına işaret etti.

"TARIM ALANLARINI KORUMAK İÇİN YAPTIĞIMIZ PLANA SADIK KALINMADI"
Kendi belediye başkanlığı döneminde çıkarılan ve Bursa anayasası olarak adlandırılan 1/100000'lik planlara sadık kalınmadığı için bugün Bursa'nın verimli ovalarının heba edildiğini, Çalı ve Kayapa'nın üstüne kurulan barajların bu bölgenin zirai sulaması için yapıldığını, ancak bugün bu bölgede tarım alanı kalmadığını belirten Saker, "Dönemimizde çıkardığımız planlarda her şey çok açık bir şekilde belirtildi. Nerede neyin yapılması gerektiğini belirledik. Hatta o zaman bu planlamanın dışına çıkılmaması için ciddi yaptırımlar da uyguladık. Ancak bizden sonra bu planlar korunmadı. Günümüzde artık o verimli araziler sanayi sitelerine dönüştürüldü. Umarım bundan sonrası için ciddi bir planlama yapılır ve Bursa'nın geleceği kurtarılır" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile