Istanbul'da 10 Milyon TL Lik Kanser Ilaci Operasyonu

Istanbul'da 10 Milyon TL Lik Kanser Ilaci Operasyonu

Istanbul’un Pendik ilçesinde düzenlenen operasyonda, kaçak olarak Türkiye’ye sokulan, 15 bin 289 adet kanser, genetik ve çesitli nadir hastaliklarin tedavisinde kullanilan ilaç ele geçirildi. Piyasa degeri yaklasik 10 milyon lirayi bulan ilaçlarla baglantili 2 süpheli yakalandi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik Suçlariyla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, yasa disi yollarla Türkiye’ye kaçak ilaç sokan ve buradaki kamu hastanelerinden temin ettikleri ilaçlari yurt disina çikarmaya çalisan bir sebeke tespit etti. Söz konusu sebekenin yurda illegal yollarla soktugu ilaçlari Pendik’te ilaç deposuna dönüstürülen bir adreste sakladiklari bilgisine ulasan polis, 26 Mayis’ta bu adrese operasyon düzenledi.

Baskin yapilan depoda, ülkeye kaçak yollardan getirilen ya da Türkiye’den yurt disina kaçirilmaya çalisilan cam korumali sise, tablet ve kutu içerisinde toplam 15 bin 289 adet kanser, genetik ve çesitli nadir hastaliklarin tedavisinde kullanilan ilaç ele geçirildi. Ele geçen tibbi malzemelerin piyasa degerinin yaklasik 10 milyon lirayi buldugu ifade edilirken, olayla baglantili 2 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Yakalanan süphelilerin, çesitli kamu hastanelerinde görevli bazi saglik çalisanlari ile ortak hareket ettikleri, bu kisilerin hastaya uygulamasi gereken ilaçlari usulsüz olarak sebekeye para karsiligi aktardiklari anlasildi. Yakalanan 2 süpheli ifadeleri alinmak üzere emniyete götürüldü. Kaçakçilarla ilgili baslatilan tahkikat islemlerinin devam ettigi, yapilacak çalisma istikametinde operasyonun genisletilebilecegi ögrenildi. Öte yandan geçtigimiz Cuma günü düzenlenen operasyonda ele geçen kaçak ilaçlar, emniyette sergilendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile