Istanbul'da Güvenlikli Sitede Hirsizlik Açiklamasi Yabanci Taklidi Yaparak Içeriye Girdiler

Istanbul'da Güvenlikli Sitede Hirsizlik Açiklamasi Yabanci Taklidi Yaparak Içeriye Girdiler

Gaziosmanpasa’da özel güvenlikli lüks bir siteye yabanci uyruklu taklidi yaparak giren 2 genç kiz, zili çalarak bos oldugunu tespit ettikleri daireden 100 bin lira degerinde ziynet esyasi çaldi. Hirsizlarin bina içerisinde rahat tavirlarla dolasmasi ve zillere basma anlari güvenlik kamerasina yansidi. Kizlardan birinin baska bir suç ortagiyla 6 ay önce ayni sitedeki baska bir daireyi soydugu da belirlendi.

Olay, 17 Ekim Pazartesi günü 15.00 siralarinda Gaziosmanpasa Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki lüks bir sitede meydana geldi. Iddialara göre yabanci dilde konusan 2 genç kiz, güvenlikli bir siteye girmek için harekete geçti. Güvenlik görevlileri kizlari sitede oturdugunu düsünerek içeri aldi. Güvenligin sorgulamadan yabanci uyruklu sanarak saat 13.40’ta içeriye girmeleri için izin verdigi hirsizlar, saatlerce içeride dolasti. Zillere basan hirsizlar, 16. kattaki Sinem Tali’nin evinin bos oldugunu anladi. Saat 15.00 siralarinda binaya giren hirsizlar, dairenin kapisini kartla açarak içeri girdi. Dakikalarca evde kalan hirsizlar, yaklasik 100 bin TL degerinde ziynet esyasi çaldi.

Evi soyulan Sinem Tali (26), bu olayin site yönetiminden kaynakli oldugunu iddia etti. Hirsizlardan birinin 6 ay önce baska suç ortagiyla birlikte ayni sitede

yasayan 52 yasindaki Fatma Yilmaz’a ait daireye girerek 100 bin TL degerinde ziynet esyalarin çaldigi da ögrenildi. Site sakinleri, yönetimin yasanan hirsizlik olaylarina karsi hiçbir önlem almadigini öne sürdü.

Hirsizlarin binada rahat tavirlarla dolasmasi kamerada

Her iki hirsizlik olayinda apartmanin içinde gezen hirsizlar, güvenlik kamerasi tarafindan görüntülendi. Görüntülerde kizlarin zillere basarak uzaklastigi ve dairede kimsenin olup olmadigini kontrol ettigi görüldü.

Görüntülerde ayrica kartla girdigi evden çikan hirsizlardan birinin suç ortagina çaldigi takiyi asansörde gösterdigi anlar yer aldi.

"Sitenin içerisinde 2 saat kaliyorlar"

Evi soyulan ve ölen annesinden yadigar takilarinin çalindigini söyleyen Sinem Tali, “Biz evde 3 kisi kaliyoruz. Olayin yasandigi gün üçümüzde farkli saatlerde giris çikis yapiyoruz. Hirsizlar saat 13.40’da sitenin içerisine giris yapiyorlar. Sitenin içerisinde 2 saate yakin kaliyorlar. Bizim eve saat 15.00’de giris yapiyorlar. Evde yaklasik 20 dakika civari kaliyorlar. Yaklasik 100 bin TL’ye yakin kaybimiz var. Sadece maddi degil manevi olarak da zarara ugradik. Ölen annemden kalan takilar da çalindi. Hirsizlarin girdigi sirada bizim güvenlik diye bildigimiz site yönetiminin ise danisman olarak söyledigi arkadas var. Tamamen kendi istegiyle yabanci dil konusan 2 kadini içeri aliyor. Bu kisiler 16. kattaki evimize asansör kullanarak giriyorlar. Evden çikis yaparken de tekrar asansör kullanarak siteden çikis yapiyorlar. Evden ne girerken ne de çikarken kimse bu sahislari görmüyor” seklinde konustu.



"Güvenlikli site oldugu için ev kiraladim"

Güvenlik oldugu güvencesi ile evi kiraladigini ama güvenlik degil güvenlik görünümlü danisman hizmeti oldugunu ögrendigini aktaran Tali, “Kapiyi kartla açmaya çalisirken kamerayi izleyen kimseye site yönetimi danisman diyor ama sitenin güvenlik kamerasini izleme yetkisi danismanda olamaz. Benim amacim yönetimin çikip da ihmal oldugunu, bu sitede bir güvenlik zafiyeti oldugunu açiklamasi. Çünkü ben 3 yildir bu sitede yasiyorum. Ben düne kadar bu sitede güvenlikli bir site oldugu için kaliyordum. Biz buraya tasinacagimiz zaman hiç kimse bu sitenin güvenlikli degil, danismali bir site oldugunu söylemedi. Onun güvencesiyle bu zamana kadar bu sitede yasiyorduk. Biz Fatma Hanim’la hem maddi hem manevi olarak büyük zarara ugradik. Fakat ihmali yapan site yönetimi olmasina ragmen kimse arkamizda durmadi. Karsimizda bir muhatap bulamiyoruz. Bu konudan ötürü çok üzgünüz. Annemden kalan takilarin geri gelemeyecegini biliyorum o yüzden bu konuyla alakali en kisa sürede islem yapilmasini bekliyorum” dedi.



"Dügün yapacaktim, birikimim gitti"

6 ay önce ayni hirsizlar tarafindan evi soyulan Fatma Yilmaz ise yasananlari söyle anlatti:

“Ögleden sonra ev bakmak için esimle birlikte disari çikmistik. Isimizi hallettikten sonra eve geldigimde yatak odamin darmadagin oldugunu gördüm. Ziynet esyalarimin oldugu yere baktigimda hepsinin alindigini gördüm. Durumu emniyet ekiplerine bildirdik ve süreç devam etti. Daha sonra yönetimden ’Biz güvenlikten sorumlu degiliz’ diye yazili bir kagit geldi. Su an mahkeme sürecindeyiz. Sahislarin yüzleri apaçik sekilde belli olmasina ragmen hiçbir sonuç alamadik. Diger arkadaslarimizin dikkatli olmasi adina sahislarin resimlerini dagitmak istedik fakat resit olmamalarindan dolayi izin vermediler. Dün olan olayin da yine ayni kisiler tarafindan yapildigini görünce psikolojik olarak çok etkilendim. O günden bu yana çok kötü günler geçiriyorum. Bana bu zamana kadar hiç kimse gelip de geçmis olsun bile demedi. Toplam 100 bin TL kaybim var. 20 yillik birikimim gitti. O parayla dügün yapacaktim. Hirsizlar esya tasinan kapidan girip, siteye giris yapmis. Hiçbir güvenlik olmadigi için elini kolunu sallayarak girmisler. Bu olay ölümle sonuçlansaydi ayni mi davranacaklardi, illaki ölmemiz mi gerekiyor. Bu olay bugün bizim basimiza geldiyse yarin baska arkadaslarimizin basina da gelebilir. Artik bizim zararimizin karsilanmasini ve yanimizda olmalarini istiyoruz” dedi.

Evi soyularak ziynet esyalari çalinan magdurlar site yönetiminin ihmali üzerine dava açarken, polis ekipleri hirsizlari yakalamak için çalisma baslatti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile