Istanbul'da Isletmelere Yönelik Vergi Denetimi Yapildi

Istanbul'da Isletmelere Yönelik Vergi Denetimi Yapildi

Istanbul Vergi Dairesi Baskanligi, isletmelere yönelik KDV denetimi yapti. Denetimde, isletmelerin pos cihazlari, yazar kasalari ve ödeme aldiklari cihazlar kontrol edildi.



Istanbul Vergi Dairesi Baskanligi, Besiktas, Sisli, Fatih, Beyoglu ve Kadiköy’de restoran, pastane, firin, kafe ve eczane gibi isletmelerde KDV denetimi gerçeklestirdi. Denetimler 45 araç ve 200 personelle gerçeklesti. Denetimlerde; KDV oranlarina iliskin tespitler, ödeme kaydedici cihazlar ve pos cihazi kontrolünün yani sira, is yerinin kira olup olmadigi, is yeri kiralarinin bankalar vasitasiyla ödenip ödenmedigi, kayit disi isçi çalistirilip çalistirilmadigi kontrol edildi.

Denetimlere Istanbul Vergi Dairesi Baskani Riza Bilgiç de katildi.

Denetime iliskin açiklamalarda bulunan Bilgiç, "Yaklasik 45 araç ve 200 gelir uzmani arkadasimizin katilimi ile, Katma Deger Vergisi oranlarina iliskin tespitler, ödeme kaydedici cihazlar ve pos cihazi kontrolünün yani sira, isyerinin kira olup olmadigi, isyeri kiralarinin bankalar vasitasiyla ödenip ödenmedigi, kayitdisi istihdam bulunup bulunmadigi gibi çesitli konularda vergi denetim faaliyetleri yapildi" dedi.



"Vergi denetimlerinde en önemli amacimiz kayit disiligi önlemektir"

Bilgiç, "Vergi denetimlerimizde KDV oranlari, ödeme kaydedici cihaz ve POS cihazlari denetimi, is yerleri kiraliksa kira ödemeleri bankadan mi elden mi bankadansa dekont tespiti, POS cihazlari isletmeye ait mi degil mi, isletmeye ait olmayan POS cihazlari kullaniliyorsa bunlarin tespiti, kayit disi istihdam bulunmasi durumunda bunun tespiti ve IBAN numarasina ödeme alan isletmeler varsa bu numaralarin tespiti, hesap numarasinin isletmeye ait olup olmadigi konularinin tespiti ile alakali vergi denetimi gerçeklestirecegiz. Vergi dairesi Baskanligi olarak vergi denetimlerinde en önemli amacimiz kayit disiligi önlemektir" ifadelerini kullandi.

Özellikle KDV oranlarini yanlis uygulamak suretiyle yüksek oranda ürün teslim ettigi halde düsük KDV oraniyla fis kesen belge düzenleyen isletmelerle alakali denetimlerin artarak devam edecegini söyleyen Bilgiç, "Yaptigimiz denetimlerde hem mükelleflerimize hem de vatandaslarimiza vergi konusunda rehberlik etmeye hem de uyumlu olmayan mükelleflerimize cezai islem uygulamak suretiyle kayit disiligini önlemek gayreti içerisindeyiz" diye konustu.



Bilgiç, sözlerini söyle tamamladi: "Biz vatandaslarimizdan yapmis olduklari alisverislerde aldiklari ürün ve hizmetin belgeye intikal edip etmedigini tespit etmelerini ve bunu kontrol etmelerini istiyoruz. Aksi bir durumla karsilasmalari halinde de gerek CIMER gerek VIMER vasitasiyla bunlari bizlere intikal ettirmeleri durumunda gerekli incelemeler ivedilikle yapilacaktir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile