Istanbul'da Kaçak Ve Sahte Ilaç Operasyonu

Istanbul'da Kaçak Ve Sahte Ilaç Operasyonu

Istanbul’da ilaç kaçakçiligina yönelik yogun mücadele gösteren polis, Pendik’te 2 isyerine ve bir eve düzenlenen operasyonda bin 942 kutu ilaç ele geçirildi. Kanser ilaci barkodlarinin da bulundugu operasyonda 2 süphelinin yakalandigi bildirildi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü Güvenlik Sube Müdürlügü ekipleri, ilaç kaçakçiligina yönelik yogun mücadele gösteriyor. Bu çerçevede yürütülen çalismalarda Pendik’te 2 adres ve süpheliler tespit edildi. Kaçak ve sahte ilaç konulariyla ilgili yapilan takiplerde süphelilere ait Pendik’te bulunan ve birbirleriyle baglantili olduklari tespit edilen 2 is yeri ile bir eve baskin yapildi. 19 Haziran’da yapilan operasyonda, 2 zanli gözaltina alindi.

Depolarda yapilan aramalarda, piyasa degeri 2 milyon lirayi bulan bin 942 kutu ilaç, 100 kanser ilacina ait barkod ele geçirildi. Ilaçlarin sagliksiz ortamda muhafaza edildigi, uzmanlarin ön incelemesinde ilaçlarin sahte olabilecegi sonucuna ulasildi.

Insan sagligini tehdit eden ürün ticareti yapan iki kisi hakkinda “Bozulmus veya Degistirilmis Gida veya Ilaçlarin Ticareti Suçu” çerçevesinde adli islem baslatildigi ifade edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile