İstanbul’da Malatya Günleri

İstanbul’da Malatya Günleri

Malatya’nın sahip olduğu değerleri Malatya dışında yaşayanlara tanıtmak amacıyla Malatya Valiliği ile Malatya Belediyesi öncülüğünde İstanbul’da düzenlenen Malatya Günleri tanıtım etkinliği yoğun bir şekilde devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Feshane Uluslararası Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve 28 Ağustos Salı günü açılışı gerçekleşen Malatya Günleri’ne gelen ziyaretçi sayısı her geçen gün yoğunlaşıyor.

Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, yaklaşık 4 bin m2 kapalı alanda 70’in üzerinde standın açıldığı Malatya Günleri’nde, Malatya’nın tarihi, doğal, kültürel ve sanatsal özelliklerinin yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan yatırım ve hizmetler sergileniyor.

Kapalı standların yanısıra açık alanda açılan standlarda Malatya’nın yöresel lezzetleri ile mutfak kültürü ziyaretçilerin hizmetine sunulurken, ayrıca her gün akşamüzeri sahil kenarında Malatya Musiki Cemiyeti tarafından canlı konserler düzenleniyor.

150 m2’lik alan üzerinde Belediye Hizmet Binası maketi içerisine Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından kurulan Malatya Belediyesi standı, Malatya Günleri etkinliğinin en çok ziyaret edilen standları arasında yer alıyor. Standda sergilenen Belediye hizmet ve yatırımlarının yanısıra kurulan Şerbet Çeşmesi’nde aşırı izdiham yaşanıyor. Ayrıca Malatya Günleri için hazırlanan “Değişen Malatya” dergisi özel sayısı, Malatya Fuar Dergisi, Tanıtım CD ve katalog, kalem, dosya gibi tanıtım materyallerine de ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği gözleniyor.

Malatya Belediyesi standını ziyaret edenlere Şerbet Çeşmesi’nden şerbet, kayısı döneri ve kuru kayısı ikram ediliyor.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Vali Ulvi Saran’ın Malatya’dan ayrılacak olması dolayısıyla Malatya’ya dönmesi nedeniyle, Malatya Günleri’ndeki Belediye Standına gelen ziyaretçilerle Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt ile Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı yakından ilgileniyorlar.

Öte yandan; Malatya Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (Mabesem) tarafından açılan standda da Malatya Belediyesi Sanat Merkezi’nde üretilen el işleri ile tablolar sergileniyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile