Istanbul'da Midye Avlanan Alanlarin Sayisi Artti

Istanbul'da Midye Avlanan Alanlarin Sayisi Artti

Istanbul’da avciliga açik çift kabuklu yumusakça üretim alani sayisi, 3’ü kara midye ve 2’si beyaz kum midyesi olmak üzere 5’e yükseldi. .

Istanbul Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan çift kabuklu yumusakça izleme programi çerçevesinde Karadeniz’de Sile Karaburun önlerinde izleme çalismasi baslatilan kara midye üretim alanlarinin ön siniflandirmasi tamamlanarak, alan ürün alimina açildi. Böylece Istanbul’da avciliga açik çift kabuklu yumusakça üretim alani sayisi, 3’ü kara midye ve 2’si beyaz kum midyesi olmak üzere toplam 5 adet oldu. Program baslamadan önce sayi 4’dü.

1380 sayili Su Ürünleri Kanunu ve ilgili diger mevzuat geregi; izleme ve rutin program uygulanmayan alanlarda çift kabuklu yumusakça avciligi yapilamiyor. Avcilik alani açtirmak isteyen kisi ve kurumlarin üretim alaninin koordinatlarinin isaretlenmis oldugu bir haritayla ilgili il müdürlügüne basvuruda bulunmalari gerekiyor. Istanbul Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan basvuruya iliskin yapilan degerlendirme sonucunda uygun bulunan basvurular bakanliga iletiliyor. Bakanligin uygun görüsüyle birlikte söz konusu alanda izleme çalismasi baslatiliyor. Izleme çalismasi baslatilan alanda her hafta ürün ve deniz suyu numunesi alinarak, analizler yapiliyor. En az 6 aylik süre boyunca alinan numune sonuçlarinin mevzuata uygun olmasi halinde numune sonuçlari, alanda yapilan saglik survey çalismasi ile birlikte bakanliga gönderiliyor ve bakanlik tarafindan uygun görülmesi halinde alan siniflandirmasi yapilarak avciliga açiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile