Istanbul'da 'Muhtarlar Günü' Törenle Kutlandi

Istanbul Muhtarlar Federasyonu Baskani Kadir Delibalta, devletin "ilk kapisi" olarak niteledigi muhtarliklarin vatandaslarla devlet arasinda bag olusturdugunu kaydetti.



"Muhtarlar Günü" dolayisiyla Cumhuriyet Aniti'nda düzenlenen çelenk sunma töreninde konusan Delibalta, 6 yildir kutladiklari "Muhtarlar Günü"nü kendilerine armagan eden Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Meclis'teki siyasi parti gruplarina tesekkür etti.

"Insallah devletimizden, kurumumuzla alakali müjdeli haberleri bekliyoruz. Yarin aksam Büyüksehir Belediye Baskanimiz ile yemegimiz var. Istanbul ölçeginde müjde bekliyoruz. Hükümetimizden müjde istiyoruz. Su anda Meclis'te görüsülmekte olan bir yasamiz var." diyen Delibalta, devletin "ilk kapisi" olan muhtarliklarin vatandaslarla devlet arasinda bag olusturdugunu anlatti.

10 yildan bu yana muhtarlik yayasiyla ilgili mücadele verdiklerini dile getiren Delibalta, söyle konustu:

"Yasanin sorun çözücü, islevsel olmasi için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Toplantilarda begenmedigimiz bölümlerine serh düstük. Insallah bunlar göz önüne alinir ve iyi bir yasa çikar. Öz güvenle, saygiyla, sevgiyle, dagarcigindaki bilgi, yüregindeki sevgiyi harmanlayarak 'benim isim degil' demeden, 365 gün bu milletin her seyine kosan muhtar çok kiymetlidir. Dolayisiyla böyle bir kuruma yasanin en iyisi verilmesi lazim. Hükümetimize, muhalefetimize hepsine güveniyoruz. Insallah sesimiz Ankara'ya gidiyor. Hükümetimizden müjde istiyoruz. Su anda Meclis'te görüsülmekte olan bir yasamiz var. Çiksin artik muhtarlarin yasasi. Evet diyoruz ki Ankara'da hükümetin masasi, o masadan çiksin artik muhtarlarin yasasi. Günümüz hayirli olsun, kutlu olsun."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile