Istanbul'da Piyasa Degeri 5 Milyon 690 Bin TL Olan Sahte Parfüm Ele Geçirildi

Istanbul'da Piyasa Degeri 5 Milyon 690 Bin TL Olan Sahte Parfüm Ele Geçirildi

Istanbul Il Jandarma Komutanligi KOM Sube Müdürlügü tarafindan, merdiven alti parfüm üretimi yapilan is yerlerine baskin düzenledi. Operasyonlarda 5 milyon 690 bin TL degerinde parfüm ele geçirilirken, 2 kisi ise yakalanarak gözaltina alindi.



Istanbul Il Jandarma Komutanligi KOM Sube Müdürlügü ekipleri, kaçak parfüm yapan is yerlerine yönelik ihbar üzerine Üsküdar, Beyoglu ve Bagcilar’da baglantili olduklari tespit edilen ve paravan sirketler üzerinden merdiven alti üretim yapan adreslere operasyon düzenledi.

Jandarma ekipleri tarafindan adreslerde yapilan aramalarda, piyasa degeri 5 milyon 690 bin TL olan 30 bin dolu sise sahte parfüm, 45 bin adet bos parfüm sisesi, 5 bin litre etil alkol ve 4 adet parfüm dolum makinesi ele geçirildi. Ele geçirilen sahte ürünlerle ilgili 2 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Süphelilerin emniyetteki islemlerinin devam ettigi ögrenildi.

Öte yandan süphelilerin kurmus olduklari paravan sirketler araciligi ile yurt disindan ithal ettikleri parfüm esansi ve parfüm siselerine sagligi tehdit eden yerlerde doldurma islemi yaptigi ögrenildi. Sahislarin parfümleri dolduktan sonra orijinali ile benzer özellik gösteren barkodlar yapistirarak kutulara koydugu ve bu ürünleri Istanbul, Ankara, Antalya ve Izmir gibi turistik yerlerdeki yabanci turistlere sattiklari da ortaya çikti.

Süphelilerin sahte ürünleri Besiktas, Kadiköy, Üsküdar, Beyoglu ve Fatih gibi yogun ziyaret edilen ilçelerde “gümrük magazasindan alinmistir, yurt disindan getirilmistir, iflas eden magazamizin orijinal malidir” gibi ifadeler ile sattiklari da belirlendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile