Istanbul'da Serin Hava 10 Gün Sürecek

Istanbul'da Serin Hava 10 Gün Sürecek

Istanbul, Balkanlar üzerinden gelen serin ve yagisli havanin etkisi altina girdi. Serin havanin 16 Haziran’a kadar sürmesi ve sicakliklarin Persembe ve Cuma hariç hafta boyunca 22-25 derece araliginda seyretmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde görülen yerel yagmurlarin, yer yer gök gürültülü saganak geçisleri seklinde devam edecegi tahmin ediliyor.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) AKOM’un mevcut meteorolojik uydu ve radar verileri dogrultusunda yaptigi degerlendirmelere göre; Istanbul basta olmak üzere Marmara bölgesi genelinde hafta boyunca Balkanlar üzerinden gelen serin ve yagisli havanin etkili olmasi bekleniyor. Bu nedenle, hafta boyunca (Persembe ve Cuma hariç) sicakliklarin 22-25 derece araliginda mevsim normalleri altinda seyredecegi ön görülüyor.

Serin havayla birlikte Istanbul genelinde yer yer gök gürültülü saganak yagmur geçislerinin yasanacagi tahmin ediliyor. Istanbul’da hava sicakliklarinin 16 Haziran’a kadar mevsim normalleri civari ile 1-3 derece altinda seyretmesi bekleniyor.

17-22 Haziran tarihleri kapsayan uzun vadeli tahminlere göre de sicakliklarin mevsim normalleri civari ile 1-3 derece üzerinde seyredecegi tahmin ediliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile