Istanbul'da Taraftar Otobüsüne Silahli Saldiriya Iliskin Yeni Görüntüler Ortaya Çikti

Istanbul'da Taraftar Otobüsüne Silahli Saldiriya Iliskin Yeni Görüntüler Ortaya Çikti

Kagithane’de oynanan Bölgesel Amatör Lig müsabakasi sonrasi Bilecik 1969 Spor Kulübü taraftarlarini tasiyan otobüsün önü kesilerek camlari kirilmis, bir sahis tarafindan otobüs hedef alinarak 7 el silah sikilmisti. 4 kisinin gözaltina alindigi olayda, otobüse saldiri anina ait yeni görüntüler ortaya çikti.

Kagithane Yesilce Spor Tesisi’nde önceki gün saat 17.00 siralarinda meydana gelen olay öncesinde Istanbul Bayburtspor 1918 Spor Kulübü-Bilecikspor 1969 Spor Kulübü arasinda maç yapilmisti. Bölgesel Amatör Lig 11. Grup 2’nci haftasinda Bilecikspor 1969 Spor Kulübü, Istanbul deplasmaninda ilk yariyi 3-0 önde kapamis, ikinci yarinin 82’nci dakikasinda durum 3-3 olunca Bilecikspor 1969 Spor Kulübü taraftarlari arasinda maçi seyreden birkaç Istanbul Bayburtspor 1918 taraftari gol sevinci yasamisti. Ardindan yasanan arbede kavgaya dönüsmüs, bu sahislar Bilecikspor taraftarlari tarafindan disari atilmisti. Ardindan karsi tribün ile yasanan tasli, su siseli atismalar sonrasi ortalik bir anda karismisti. Polis ekipleri kavgaya karisan gruplarin dagilmasina yönelik uyarilar yapmisti. Grubun kalabalik olmasi nedeniyle takviye kuvvet de çagirilmisti.

Otobüse silahli saldiri düzenleyen sahis önce güvenlik kamerasina yakalandi

Olaylar yaklasik 15 dakika sürerken, 10 kisi çesitli yerlerinden yaralanmis, bu esnada Bilecikspor 1969 Spor Kulübü taraftari bir kisinin ayagi kirilmisti. Maçin 90’inci dakikasinda atilan gol sonrasi 4-3 kazanan Istanbul Bayburtspor 1918 büyük sevinç yasarken, 3-0’dan 4-3 maçi kaybeden Bilecikspor 1969 Spor Kulübü taraftarlari geldikleri takim otobüsüne binmislerdi. Yola çikan otobüsün 50 metre ilerlemeden önü kesilmis, çikan olaylarda birkaç taraftar tasla otobüsün ön ve yan camlarini kirarken, silahli bir sahis da otobüsü hedef alarak 7 el ates etmisti. Yasanan olaylarda sans eseri can kaybi yasanmazken, stat girisinde bulunan dönel kavsak içerisinde silah ile havaya ates açtigi belirlenen S.A. yakalandi. Süphelinin kullandigi silah ve sarjöre basili 7 adet fisek ele geçirildi.

Kavgaya karisanlar yakalandi

Kavga sonrasi “spor alanlarinda taskinlik yapma” ve “kamu malina zarar verme” suçlarindan Y.B., E.Ç. ve B.T. isimli sahislar yakalanarak gözaltina alindi. Yakalanan sahislardan Y.B., E.Ç. ve B.T. hakkinda “spor alanlarinda taskinlik yapmak” ve “kamu malina zarar verme” suçlarindan adli islem yapilirken, süpheli S.A. hakkinda ise “Sporda Siddet ve Düzensizligin Önlenmesine Dair Kanun” çerçevesinde spor müsabakalarina süresiz men yaptirimi uygulanarak adli makamlara sevk edildi.

Öte yandan olaylara iliskin görüntüler ortaya çikti. Görüntülerde eline kaldirim tasini alan sahis, otobüse saldiriyor. Görüntülerde beyaz otomobilin önünden geçen süphelinin de otobüse silahli saldirida bulunan süpheli oldugu kaydedildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile