İstanbul‘da Ygs Heyecanı

Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) bugün yapılıyor.

Türkiye ve Lefkoşa‘da 5 bin 727 binada gerçekleşecek sınava, 1 milyon 692 bin 345 aday katılıyor. Saat 10.00‘da başlayacak sınav, tek oturumda 160 dakika sürecek. Anne ve babaları ile birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren sınava girecekleri okullardaki yerlerini alan adaylar, heyecanlı olduklarını belirtti. Adaylar, sınava girecekleri okullara üstleri arandıktan sonra alındı. Girişlerde üstleri aranan adayların, kimlik ve sınav giriş kağıdı dışında yanlarına hiçbir şey almalarına izin verilmedi.

Sınavda kullanılacak kalem, silgi, kalemtıraş, saat gibi gereçler ile şekerleme ve peçete de bütün adaylara ÖSYM tarafından sağlanıyor. Çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, yüzük, bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihazla, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi gibi araçlarla; cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi gibi her türlü bilgisayar özelliği

bulunan cihazlarla, silah ve benzeri teçhizatla, kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kağıdı, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçlar da sınav binasına alınmıyor.

Öte yandan İstanbul‘da sınava girecek olan adaylara İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘ne bağlı İETT, Ulaşım A.Ş. ve şehir hatlarında ücretsiz ulaşım imkanı sağlanıyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile