Istanbul'da Zehir Tacirlerine Operasyon Açiklamasi 343 Kilo Uyusturucu Madde Ele Geçirildi

Istanbul'da Zehir Tacirlerine Operasyon Açiklamasi 343 Kilo Uyusturucu Madde Ele Geçirildi

Istanbul’da uyusturucuyla mücadele çerçvesinde yapilan operasyonlarda, 6 süphelinin yakalandigi bildirildi. Bir tir ve 3 adrese düzenlenen baskinlarda 343 kilo 938 gram uyusturucu, 34 bin 200 adet hap, ve uyusturucu yapiminda kullanilan 43 kilo 700 gram kimyasal madde ele geçirildi.

Alinan bilgiye göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü, uyusturucuyla mücadelede genis çapli yeni bir çalisma gerçeklestirdi. Söz konusu suç organizasyonlarinin desifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen sorusturma çerçevesinde 6 süphelinin uyusturucu imal ve ticareti yaptigi tespit edildi. Yapilan teknik ve fiziki takibin ardindan 22 ve 29 Mayis tarihleri arasinda Çatalca, Silivri ve Basaksehir ilçelerinde belirlenen 3 farkli adrese ve bir tira operasyon düzenlendi.

Yapilan operasyonlarda 6 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Hassas burunlu dedektör köpekle baskin gerçeklestirilen söz konusu adreslerde ve tirin zulasinda yapilan aramalarda ise 238 kilo 700 gram metamfetamin, 87 kilo 620 gram Hint keneviri (esrar), 17 kilo 618 gram kokain, 43 kilo 700 gram uyusturucu madde yapiminda kullanilan kimyasal madde ve 34 bin 200 uyusturucu hap ele geçirildi. Toplam 343 kilo 938 gram uyusturucu maddenin ele geçirildigi operasyonlarla ilgili yakalanan 6 süpheli, polisteki ifade islemlerinin ardindan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile