İstanbul'daki AVM'ler haberde Anadolu'yu solladı

Modern hayatın önemli mekânları haline gelen alışveriş merkezleri (AVM), yazılı basının gündeminde de önemli bir yer tutuyor. Yaz sezonu ve Ramazan'ın

Modern hayatın önemli mekânları haline gelen alışveriş merkezleri (AVM), yazılı basının gündeminde de önemli bir yer tutuyor. Yaz sezonu ve Ramazan'ın gelişiyle AVM'lerde görülen durgunluk haberlere de yansıdı. Son üç ay itibariyle İstanbul'daki AVM'ler yayınlanan toplam 4 bin 640 haberle ilk defa Anadolu'yu geride bıraktı.

Medya takip firması Interpress'in iki bine yakın gazete ve dergileri tarayarak yaptığı performans araştırmasına göre, ülke genelinde açılmış olan 256 alışveriş merkezi içinde yazılı basında 166 tanesi yer aldı. Bunlarla ilgili toplam 8 bin 17 adet haber yayınlandı. Yaz sezonunun Ramazan ayı ile kesişmesiyle birlikte AVM'lerdeki alış-veriş ve aktivite durgunluğunun haberlere de yansıdığı görüldü. Son üç ayda İstanbul'daki 74 alışveriş merkezi hakkında çıkan 4 bin 640 haberle Anadolu'da yer alan 182 alışveriş merkezini geride bırakarak, geçmiş dönemler göz önüne alındığında ilk defa öne geçtiği belirlendi.

Yapılan aynı araştırmada İstanbul'daki alışveriş merkezleri içinde yayınlanan haber ve yazılara göre, hakkında en çok haberi çıkan alışveriş merkezi listesinde ilk beş sırayı Kanyon AVM, İstinye Park AVM, Akmerkez AVM, Forum İstanbul AVM ve Optimum İstanbul AVM aldı. Aynı dönemi kapsayan inceleme sonuçlarında Anadolu'da bulunan alışveriş merkezleri içinde toplam haber sayılarına göre ilk beş sıra ise şöyle oluştu; Korupark AVM-Bursa, B. Kent Meydanı AVM-Bursa, As Merkez Outlet-Bursa, Kent Park AVM-Ankara, Özdilek AVM-Antalya.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile