21. Uluslararasi Lösemili Çocuklar Ayi kapsaminda, lösemi ve kanserle savasan çocuklara motivasyon vermek amaciyla düzenlenen LÖSEV Aile Bulusmasi Istanbul’da gerçeklesti. Besiktas Akatlar Spor salonunda yapilan programa 41 ilden binlerce çocuk ve aile katildi.
Salon disinda kurulan stantlarda dondurma, patlamis misir ve atistirmalik ikram edildi. Palyaçolar tarafindan yüzlerine boyama yapilan çocuklar ise rengarenk görüntüler olusturdu. Etkinligin baslamasiyla birlikte çocuklar ve aileleri salonu doldurdu. Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan program, dans gösterileri ve konserlerle sürdü. Salondakiler sarki ve gösterilere bayrak sallayip, tezahürat ederek eslik etti.
“Bir ‘Nasilsin?’ insanin hayatini çok etkiliyor”
LÖSEV ile tanisma hikayesini anlatan Münire Nur Güdücü, “O dönemde dis dünyada çok fazla degersiz hissettiriliyorsunuz. Çünkü diger insanlardan farkli bir görüntünüz, yapiniz oluyor. Kassiz, kirpiksiz, kel. LÖSEV hayatima aslinda kanser hastasi bir çocugun annesinin “Merhaba. Nasilsin?” demesiyle girdi, hikayem böyle basladi.
O “Nasilsin?” beni çok etkilemisti. Çünkü kimse bana nasil oldugumu sormuyordu. “Münire, bu ilaci takacagiz, haydi yat. Münire, saçin kesilecek, haydi geç” deniliyordu. Ben o “Nasilsin?”i iliklerime kadar hissettim. Ki ben kan kanseriydim, ciddi anlamda iliklerime kadar hissettim. Ben LÖSEV’e çok fazla baglandim ama bunun amaci bana bir seyler vadetmeleri degil. Birileri beni gerçekten gördü ve birileri beni gerçekten sevdi. Gerçekten bir “Nasilsin”a ihtiyacim oldugunu hissettiler. Ben bu yüzden LÖSEV’e baglandim. Bir “Nasilsin?” insanin hayatini çok etkiliyor. Burada oldugum için gerçekten çok mutluyum. Çünkü buradaki herkes ayni mücadeleyi vermis insanlar. Burasi aslinda bir aile kucaklasmasi ve hepsine siki siki sarilmaya geldim. Hepsine tek tek “Nasilsin?” diye sormak istiyorum. Içime alip simsiki sarasim geliyor” dedi.
“Iyi ki LÖSEV var”
Etkinlikte dans gösterisi yapacak çocuklar da Lösemiyi nasil yendiklerini anlatti. Dans grubundan Deniz isimli çocuk, “Çok kötü, üzücü seyler yasadim. Kardesimden, ailemden ayri kaldim ama simdi çok iyiyim. Artik okulda okuyorum ve etkinliklere katiliyorum. Artik her seyi yapiyorum. Iyi ki LÖSEV var” dedi.
Tolga isimli bir baska çocuk ise, “Çok zordu ama elimden gelenin en iyisini yaptim ve atlattim. Bu süreçte bana annem, babam, kardeslerim, bütün tanidiklarim destek oldu. LÖSEV ailesi de çok destek oldu. Hiç üzülmeyin, sonuçta bu da geçici bir hastalik. Eninde sonunda geçecek. Onlari çok seviyorum. Hiç üzülmemelerini diliyorum” diye konustu.
Hastaligi kendisine inanarak korkusuzca yendigini söyleyen Burak Kayra Tutan da, “Ben ilk hasta oldugumda 3 yasimdaydim. Öyle bir seydim herhalde. Her zaman annem yanimda olmustu. Kendime inandim ve korkusuzca bu hastaligi yendim. Ben kendime inandim, siz de inanin” ifadelerini kullandi.
“Lösemi tedavi edilebilen bir hastaliktir”
Löseminin tedavi edilebilen bir hastalik oldugunu, ilaç tedavisinin yaninda moral ve destegin de çok önemli oldugunu ifade eden LÖSEV Marmara Bölge Koordinatörü Zuhal Ön, “21. Uluslararasi Lösemili Çocuklar Haftasi etkinligimizin kapanisini gerçeklestiriyoruz. Tüm Türkiye’den, 41 ilden konuklarimiz bugün buraya geldi. Lösemiyi yenmis çocuklarimiz, onlar için muhtesem bir koro ve dans gösterisi hazirladi. Lösemi tedavi edilebilen bir hastaliktir. Tabii bu süreçte çok desteklenmeleri gerekiyor. Ilaç tedavisinin yanina moral ve destekler de çok önemli. LÖSEV sayesinde ve LÖSEV ailesinin de bir ferdi olarak bu farkindaligi olusturmak istiyoruz” diye konustu.
Istanbul'daki LÖSEV Büyük Aile Kucaklasmasi Renkli Görüntülere Sahne Oldu
LÖSEV Büyük Aile Kucaklasmasi binlerce kisinin katilimiyla gerçeklesti. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte çocuklar ve gençler doyasiya eglendi. Lösemi ile savasi kazanan bir genç ise, “LÖSEV, bir “Nasilsin?”a ihtiyacim oldugunu hissetti. Bir ‘Nasilsin?’ insanin hayatini çok etkiliyor” dedi.