Istanbul'daki Meyve Ve Sebze Tezgahlarinda Bolluk Yasaniyor

Istanbul'daki Meyve Ve Sebze Tezgahlarinda Bolluk Yasaniyor

Istanbul’da meyve ve sebze bollasti. Bollasan ürünlerin fiyatlari geçen haftaya göre geriledi. Semt pazarlarinda ürünlerin tezgahlarda bol oldugu dikkat çekti. Vatandaslar fiyatlardan memnun oldugunu söyledi.



Istanbul’da meyve ve sebze ürünlerinde bolluk yasaniyor. Antalya, Adana, Çanakkale, İçel gibi illerden gelen mahsuller Istanbul’daki meyve ve sebze hallerini doldurdu. Buradan semt pazarlarina giden ürünler vatandaslarla bulusuyor. Ürünlerin bollasmasiyla fiyatlarda gerileme yasandi.

Hal esnafi ürünlerin bol geldigini belirterek, fiyatlarin geriledigini söyledi.

Semt pazarlarinda ise ürünlerin bol oldugu dikkat çekti. Özellikle domates, portakal, patlican, mandalina gibi ürünler tezgahlari doldurdu. Semt pazari esnafi ise ürünlerin bol oldugunu, vatandaslarin da pazarlardan taze meyve ve sebze aldigini aktardi. Vatandaslar ise meyve ve sebze fiyatlarinin geçen haftaya göre düstügünü söyledi.



Semt pazarinda fiyatlar

Istanbul Bahçelievler’deki semt pazarinda geçen hafta 20 liraya satilan mandalina 12 liraya kadar geriledi. Elma 25 liradan 17 liraya düserken, portakal da 20 liradan 15 liraya geriledi. Domates ise 15-20 liradan satiliyor.

Semt pazari esnafi Fatih Topçil, “Bazi bölgelerde meyveler yetisti ve buna bagli olarak fiyatlarda gerileme oldu. Birkaç hafta önce fiyatlar biraz daha yüksekti. Geçen hafta mandalina 20 liraya yakindi ancak bollasinca su anda 12 liraya satiliyor. Pazarda genel olarak taze ürünler satilir. Geçen hafta elma 20-25 liraydi, 17 liraya kadar düstü. Cennet hurmasi 25 liradan satiliyor. Geçen hafta 20 lira olan portakal 15 liraya geriledi. Muz 25 liraydi, 20 liraya geriledi. Domates de 15-20 liraya satiliyor” dedi.



Hal esnafi Abdullah Dalci, meyve ve sebzede hiçbir sikintinin olmadigini belirterek, “Meyve ve sebzelerimiz bol su anda. Ürün açisindan herhangi bir sikintimiz yok. Ürünlerimiz Antalya, İçel, Adana, Çanakkale gibi sehirlerden geliyor. Su anda sebze ürünlerimiz bol geliyor. Domates, portakal, mandalina, patlican, biber gibi ürünler bollasti. Patlican ile sivri biber 12-13 liradan satiliyor. Mandalina 13-14 lira, portakal 12 lira, elma 13 lira, domates 10 liradan satiliyor. Bu sene ürünlerimiz bol” dedi.



Meyve ve sebze ürünlerinde herhangi bir sikinti olmadigini söyleyen hal esnafi Ertan Bozdemir, “Meyve ve sebze fiyatlari geriledi, ürünler bollasti. Hava sartlari da ürünleri etkiliyor. Su anda havalar güzel. Halde domates 10 liradan satiliyor. Patates ve sogan ise 8-9 liradan satiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile