İstanbul`daki Uyuşturucu Operasyonlarında 18 Kişi Tutuklandı

İstanbul`daki Uyuşturucu Operasyonlarında 18 Kişi Tutuklandı

Narkotik polisi tarafından uyuşturucu zanlılarına yönelik operasyonda 20 kişi yakalandı.

3 kilo 900 gram afyon, 28 kilogram eroin, 6 bin 500 uyuşturucu hap, 4 kilogram esrar ile bir miktar bonzai isimli uyuşturucu ele geçirildi. Yakalanan şüphelilerden 20’li yaşlardaki Oğuz E’nin 27 ayrı suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı.
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan son bir ay içindeki operasyonlarda gözaltına alınan 20 zanlıdan 18’i tutuklandı. Yakalanan zanlılardan 3’ünün İranlı olması dikkat çekti.
13 kilogram eroinin ele geçirildiği operasyonda yakalanan C.Y’nin terör örgütü ile ilgili daha önce yürütülen soruşturmada kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Doğu bölgesinden İstanbul’a getirilen uyuşturucunun peynir kutularında saklandığı ve İstanbul’dan yurtdışına çıkarılmaya çalışıldığı belirlendi.
Diğer operasyon ise uyuşturucu hap extacy’e yönelik yapıldı. Gözaltına alınan 3 kişi ile birlikte 3 bin 500 extacy hap ele geçirildi. Zanlılardan Oğuz E’nin genç yaşına rağmen 27 ayrı suç kaydının bulunması dikkat çekti. Hakkında ayrıca 5 yakalama kararı da bulunan şüpheli sevk edildiği adliyede tutuklandı.

LEYDİ EROİNİ ELİYLE KOYMUŞ GİBİ BULDU
Polisin son operasyonu ise İstanbula’a getirilen başka bir uyuşturucu zanlısı grubuna yönelik olarak Pendik’te yapıldı. Durdurulan araçta iki kişi gözaltına alındı. Eğitimli köpek Leydi’nin arama yaptığı araçta lastik içine gizlenmiş 10 kilogram eroin ele geçirildi. Leydi’nin kısa sürede uyuşturucuyu bulması dikkat çekti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile