Istanbul'dan 24 Tir Hatay'a Yola Çikti

Istanbul'dan 24 Tir Hatay'a Yola Çikti

Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve büyük yikima yol açan depremlerin yaralarini sarmak için Istanbul’un 23 ilçesinde kaymakamliklar tarafindan toplanan gida ve hijyen malzemesi dolu 24 tir Hatay’a dogru yola çikti.

Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremler 10 ilde büyük yikima yol açti. Tüm Türkiye, depremin yaralarini sarmak için deprem bölgesine çesitli ihtiyaçlari gönderiyor. 23 ilçede kaymakamliklar tarafindan toplanan gida ve hijyen malzemeleri tirlara yüklendi. Gida malzemesi dolu 10, hijyen malzemesi dolu 14 olmak üzere 24 tir, depremin yaralarini sarmak için Tuzla’da bulunan Mehmetçik Vakfi’ndan deprem bölgesi Hatay’a dogru yola çikti.

Hatay’a yola çikan tir soförlerinden Musa Alayli, "Allah herkesin hayrini kabul etsin. Bizim de nakliyeciler olarak elimizden bu geliyor. Yakit destegini alarak bölgeye su gida yardim malzemesi, elimizden ne geliyorsa alip götürecegiz. Geçen hafta da götürdük. Bu hafta da tekrar gidecegiz. Önümüzdeki günlerde yine nasip olursa götürmeyi düsünüyoruz” dedi.

Köpegi Pasa ile birlikte Hatay’a yola çikan tir soförü Gökçen Taner Parlar, "Oglumla beraber depremzede arkadaslarimiza yardim etmeye gidiyoruz. Devamli oglumla beraberiz, onun da bize oralarda faydasi oluyor. Arkadasimin ismi Pasa, 5 buçuk aylik. Depremzede arkadaslara gereken seyleri götürüyoruz” diye konustu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile