Istanbul'dan Matematik Seferberligine Yogun Ilgi

Istanbul'dan Matematik Seferberligine Yogun Ilgi

Matematik dersinin ögrenimini günlük yasam becerilerine uyarlayarak hem kolaylastirmak hem de ögrencilerin bu dersi küçük yastan itibaren sevmelerini saglamak amaciyla Milli Egitim Bakanligi tarafindan, TÜBITAK ve üniversiteler is birliginde hayata geçirilen Matematik Seferberligi, Istanbul’da tüm egitim kademelerinde devam ediyor. Seferberlik çerçevesinde uygulanan proje ve etkinliklere ögrenciler yogun ilgi gösteriyor.

Bu yüzyilda egitim ve bilginin öneminin hizla artmasiyla teknolojinin ve yasam standartlarinin kalitesi ile bire bir iliskili olan matematik egitiminin önemi ortaya çikti. Bu çerçevede Milli Egitim Bakanligi "Her Yerde Matematik" anlayisiyla Türkiye genelindeki tüm egitim kademelerinde matematik seferberligi baslatti. Matematigin ve matematiksel düsünce yapisinin sosyal hayatta da uygulanabilirligini, toplumda olusmus bazi kaliplarin disina çikarak ögretmeyi hedeflediklerini ve ögrencilerden çok iyi dönüsler aldiklarini belirten Istanbul Il Milli Egitim Müdürü Levent Yazici, matematik seferberligi çerçevesinde Istanbul’daki çalismalarla ilgili konustu.

Milli Egitim Bakanliginin baslattigi matematik seferberligi çerçevesinde Istanbul’da birçok etkinlik ve çalismayi hayata geçirdiklerini ifade eden Yazici, matematigin, hayatin önemli bir gerekliligi oldugunu vurgulayarak ögrencilerin düsünme, problem çözme becerilerinin olusumunda; toplumlarin gelismislik düzeylerinin belirlenmesindeki önemine dikkat çekti.

Yazici, matematik becerilerinin ögrencilere kazandirilmasinda ögrenmeyi ve ögretmeyi kolaylastiran ve zevkli kilan grup çalismasi, sinif içi etkinlikler, il geneline yayginlastirilan çalistaylar, destekleme ve yetistirme kurslari, matematik olimpiyatlari gibi birçok çalisma ve uygulamayi gerçeklestirdiklerini söyledi.



Matematik seferberligi çerçevesinde Bilim Olimpiyatlari, TÜBITAK, Erasmus, e-Twining gibi ulusal ve uluslararasi projelerle matematik ile ilgili çalismalarin zenginlestirilerek yürütüldügünü aktaran Yazici, “Ögrencilerimizin gerek bireysel gerekse ikili gruplar seklinde danismanlariyla ülkemizin gelecegine yönelik projelere kafa yormasi, yaratici fikirlerin pesinden kosmasina öncülük eden Bilim Olimpiyatlari, çalismalari da ilimiz koordinesinde matematik çalismalarina destek olan projelerimizden biri” ifadelerini kullandi.

Matematik derslerinde Dijital Içerik; Geogebra, isometric drawing tool, web 2.0 araçlari programlari ile ders kazanimlarina uygun içerikler ürettiklerini ifade eden Yazici, dijital dergi içerikleri hazirlayarak ögrencilerimizin matematige olan ilgilerinin artmasini, arastirma yapma becerilerinin gelismesi hedefliyoruz" dedi.



Okulun en önemli islevinin ögrenciyi hayata hazirlamak oldugunu ifade eden Yazici, açilamalarina su sekilde devam etti: “Ögrencilerimize hayata kolaylikla ve basariyla intibak etmeleri konusunda hassasiyetle yaklasiyoruz. Bunun için okulda ögretim programlari hazirlarken, ögrencilerimizin hayatlarinda karsilasacaklari durumlara yer veriyoruz. Matematik yayilma alani ve derinligi olan çok yönlü bir bilim. Bilim ve teknolojide oldugu kadar günlük yasamin da vazgeçilmezi. Bunun için ögrencilerimizin edindigi bilgi ve becerileri günlük yasayislarinda karsilastiklari problemleri çözmek için kullanma aliskanligini edinmelerini saglamaya çalisiyoruz. Matematik dersinde konulari islerken oyunlara daha fazla agirlik verilmesi, ders anlatimi sirasinda ögrenme nesnelerinin kullanilmasi, ögrencilerimizin derse karsi olumlu tutum gelistirmelerinin saglanmasi açisindan çok kiymetli. Ilimizde yürüttügümüz çalismalarla matematik derslerinde ögrencilere matematigin eglendirici ve dinlendirici yanlarini da tanitip, ögrencilere basarma hissi yasatarak, matematigi sevdirerek ögretmeyi amaçliyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile