İstanbul'dan Tatvan'a ''sevgi Köprüsü'' Kurdular

Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde eğitim gören ve ''Sevgi Köprüsü Platformu'' adı altında bir araya gelen öğrenciler, ''Git Gidebildiğin Kadar Senindir Tüm Coğrafya'' projesi kapsamında Tatvan'a geldi.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsle gezi düzenleyen üniversite öğrencileri, Tatvan'ı gezdi ve ilçedeki vatandaşlarla bir araya gelip sohbet etti.

İstanbul'dan, 1 Temmuz günü yaklaşık 40 öğrenciyle yola çıktıklarını belirten Sevgi Köprüsü Platformu basın sorumlusu Muhammed Arpacık, program kapsamında Urfa, Diyarbakır, Mardin, Bitlis illeri ile Kızıltepe, Tatvan ve Ahlat ilçelerine gezi düzenlediklerini söyledi.

Bitlis'ten sonra Bingöl ve Elazığ illerine geçeceklerini belirten Arpacık, şöyle konuştu:

''Sevgi Köprüsü Platformu, 2008 yılında Bingöl Kültür ve Dayanışma Vakfı çatısı altında başlamış bir projedir. Her yıl yaklaşık 40-45 üniversite öğrencisiyle, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne turistik olmayan geziler düzenleniyor. Bu turistik olmayan gezi vurgusu önemli. Batıdaki insanlar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni sadece medyanın oluşturmuş olduğu bir dünya olarak görüyor. Çeşitli bölgelerdeki insanları buraya getirerek, onların gerçekleri görmelerini ve yaşamalarını sağlayarak, bir şekilde Türkiye'de toplumsal barışın sağlanmasını, farklılıkların birbirini tanımasını amaçlıyoruz.''

Geziye katılan öğrencilerin Türkiye'nin muhtelif üniversitelerinde eğitim gördüğünü belirten Arpacık, göreve atılacak öğrenciler için bu gezinin ve bölgeyi tanımanın büyük önem taşıdığını kaydetti.

Arpacık, ''Eskiden bu bölge, bölgenin örf ve adetlerini, kültürünü bilmeyen, toplumu karşısına alan yöneticilerle idare edildi. Eskiden halk devlete küstürüldü ve bir şekilde küstürüldü, aforoz edildi. Bir amacımız da öğrencilerin mesleğe atılmadan önce bu bölgeyi tanıması'' dedi.

İran Tebrizli olan 7 yıldır Türkiye'de öğrenimini sürdüren öğrencilerden Aylin Golizade ise, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kültürel açıdan büyük zenginlik taşıdığını söyledi.

Golizade, ''Buradaki insanlar çok sıcakkanlı. Büyük ve modern kentlerdeki insanların birbirine karşı duyarsızlığı açık. Hayat mücadelesi var ama burada da bu mücadele var. Aynı zamanda buradaki insanlar birbirine karşı duyarlı. Farklı mezheplerde, dillerde olsalar bile bir arada yaşıyorlar ve çok saygılılar'' diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile