Istanbul Havalimani'na Inen Dünyanin En Büyük Yolcu Uçagi Için Tören Düzenlendi

Törenin ardindan uçagin içi gazetecilerce görüntülendi Emirates Ticari Operasyonlar Kidemli Baskan Yardimcisi Adil Al Ghaith: 'A380 ile su anda hizmet verdigimiz diger birçok büyük sehir gibi bu güzel sehirde de, nihayet amiral gemimizi görmekten mutluluk duyuyoruz'.

"Dünyanin en büyük yolcu uçagi" olarak tanimlanan Airbus A380 tipi uçagin Istanbul Havalimani'na inmesi dolayisiyla tören düzenlendi.

1 Ekim'de Istanbul'a günlük A380 uçuslarina baslayan Emirates'in 4 ayri sinifa sahip olan ikonik çift katli uçagi bugün ilk kez Istanbul'a geldi. EK123 sefer sayisi ile gerçeklesen özel uçusa, Uluslararasi Iliskiler Kidemli Baskan Yardimcisi Seyh Majid Al Mualla ve Ticari Operasyonlar (Körfez, Orta Dogu ve Orta Asya) Kidemli Baskan Yardimcisi Adil Al Ghaith liderligindeki bir heyeti katildi. 14.25'te Istanbul Havalimani'na inen uçak follow me araçlariyla karsilanirken, Emirates heyetini Istanbul Havalimani yetkilileri karsiladi.

Uçagin gelisi dolayisiyla Istanbul Havalimani Dis Hatlar Gelis Terminali'nde tören düzenlendi.

Emirates Ticari Operasyonlar (Körfez, Orta Dogu ve Orta Asya) Kidemli Baskan Yardimcisi Adil Al Ghaith, törene katilmaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin Emirates için önemine deginen Al Ghaith, "Bugün burada Istanbul'a ticari olarak baslatilan A380 uçusumuzu kutlamak için bulunmaktan onur duyuyoruz. Emirates, açildigindan beri A380'i bu muhtesem, yeni Istanbul Havalimani'na getirmeye hevesliydi. A380 ile su anda hizmet verdigimiz diger birçok büyük sehir gibi bu güzel sehirde de, nihayet amiral gemimizi görmekten mutluluk duyuyoruz. Türkiye, Emirates için önemli bir pazar. Kurulusumuzun ilk yillarinda uçtugumuz ilk noktalardan biriydi. O zamandan beri, 1987'den bugüne 23 binden fazla uçusta 6 milyon yolcu tasidik." diye konustu.

Al Ghaithn, A380 uçaklariyla Türkiye'ye sefer baslatmanin Emirates için önemli bir kilometre tasi olduguna dikkati çekerek, A380 uçaklariyla seferlerin düzenlenmesinde emegi bulunan basta Türkiye Sivil Havacilik Genel Müdürlügü olmak üzere herkese tesekkür etti.

- "Dünyanin en büyük uçagi olan A380 karsilamaktan büyük mutluluk duyuyoruz"

Istanbul Havalimani isletmecisi IGA'nin Dijital Hizmetler ve Ticaret Genel Müdür Yardimcisi Ersin Inankul, bölgenin en önemli aktarma merkezi olan Istanbul Havalimani'nin güçlü altyapisi, üstün teknolojisi ve sundugu üst düzey müsteri deneyimiyle dünyanin önde gelen hava yolu sirketlerine ev sahipligi yapmagi sürdürdügünü söyledi.

IGA olarak Emirates'in A380 uçaklariyla sefer baslatmasindan duydugu memnuniyeti dile getiren Inankul, "Dünyanin en büyük uçagi olan A380 karsilamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yolcu memnuniyetini en üst düzeye çikarmak için güçlerini birlestiren Emirates ve Istanbul Havalimani bu birliktelikle beraber iki markaya da önemli bir katki sunacagini düsünüyoruz. Istanbul Havalimani olarak açildigimizdan 27 Eylül'e kadar geçen süre içerisinde 100 milyon yolcuyu, 700 binin üzerinden uçusu gerçeklestirmenin gururunu yasiyoruz. " ifadelerin kullandi.

Inankul, Emirates'in düzenleyecegi seferlerin hayirli olmasini diledi. Törenin ardindan Inankul, Al Ghaith'e Istanbul Havalimani'nin lale figürlü hava kontrol kulesinin maketini, Al Ghaith ise Inankul'a dünyanin en büyük uçagi çift katli A380 uçaginin maketini hediye etti.

Törenin ardindan uçagin için gazetecilere gösterildi.

- First Class'ta 14 özel süit bulunuyor

Üç sinifli A380'i kullanima sokan Emirates, First Class’ta 14 özel süit, Business Class'ta yataga dönüsebilen koltuklarin yer aldigi 76 mini ünite ve Ekonomi Sinifi'nda ise 429 ekstra mesafeli koltuklarla birlikte toplam 597 koltuk sunuyor.

First Class yolculari Emirates’in özel süitlerinin ve imza niteligindeki uçak içi dus Spa'nin keyfini çikarirken, First ve Business Class yolculari da üst kattaki Uçak Içi Lounge'da dinlenebiliyor. Tüm siniflardaki yolcular aileleri ve arkadaslari ile irtibatta kalmak için ücretsiz kablosuz internetten, sektördeki en büyük koltuk arkasi ekranlardan ve Emirates'in halihazirda 4500'den fazla kanal içeren ve birden fazla ödüle sahip "ice" uçak içi eglence hizmetlerinden faydalanabiliyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile