Istanbul Havalimani'nda Divert Rekoru

Istanbul’da etkili olan sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimani’na inemeyen 50 uçak Istanbul Havalimani’na divert etti.

Istanbul genelende etkili olan yogun sis hava trafigini olumsuz etkiliyor. Yogun sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimani’nda inis yapamayan 50 uçak Istanbul Havalimani’na yönlendirildi. Istanbul Havalimani ise açildigi günden bu yana en çok divert eden uçaklara ev sahipligi yaparak rekor kirdi

Sabiha Gökçen Havalimani uçus trafigine kapatildi

Sabiha Gökçen Havalimani Isletmesi tarafin yapilan yazili açiklamada, “Anadolu yakasinda etkilisi olan ve görüs mesafesini düsmesine neden olan yogun sis hava ulasiminda aksamalara neden oldu. Sisin Sabiha Gökçen Havalimani ve çevresinde etkisini artirmasi ve görüs mesafesinin düsmesi nedeniyle, 5:45 itibari ile pist önce inis sonra 6:20’de kalkis trafigine kapatilmistir. 7:20’de kalkislar kontrollü bir sekilde baslamis, inisler halen yedek meydanlara divert etmektedir. Saat 10:00’da operasyonun normallesmesi beklenmektedir" denilmisti.

Sabiha Gökçen Havalimanina inemeyen 50 uçak Istanbul Havalimani’na indi

Sisin görüs mesafesinin azaltmasindan dolayi sabah 06.20 itibariyle uçus trafigine kapatilmasinin ardindan uçaklar havada tur atmak zorunda kaldi. Havada tur atarak yakit kritigine giren uçaklar çevre havalimanlarina yönlendirildi. Olumsuz hava kosullari nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimani’na inis yapamayan 50 uçak Istanbul Havalimani’na inis yapmak zorunda kaldi. Bu rakamla birlikte Istanbul Havalimani açildigi günden bu yana divert eden 50 uçaga ev sahipligi yaparak rekor kirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile