Istanbul Havalimani'nda Yakalanan Papaganlarin Yeni Yuvasi Gaziantep Hayvanat Bahçesi

Istanbul Havalimani'nda Yakalanan Papaganlarin Yeni Yuvasi Gaziantep Hayvanat Bahçesi

Kongo Cumhuriyeti’nden Bagdat’a götürülmek istenirken Istanbul Havalimani’nda yakalanarak muhafaza altina alinan 252 kirmizi kuyruklu Jako papagani yeni yuvalari Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne teslim edildi.

Istanbul Havalimani’nda kargo bölümünde tespit edilen süpheli sesler üzerine yapilan incelemelerde yasa disi yollarla Kongo Cumhuriyeti’nden Bagdat’a gönderilmek istenen 252 adet kirmizi kuyruklu Jako papagani bulundu. Istanbul Birinci Bölge Milli Parklar Müdürlügü çalisanlari ve havalimani personeli, papaganlarin yurt disina kaçirilacagini belirleyerek müdahalede bulundu. Kafeslerin açilmasiyla, papaganlarin kaçak olarak gönderilmeye çalisildigi belirlendi.

Papaganlar yeni yuvasi Gaziantep Hayvanat Bahçesi

Havalimani yetkilileri, degerli oldugu bilinen papaganlarin Istanbul’da koruma altina alinmasi için harekete geçti. Yapilan ilk islemlerin ardindan 252 papangin, dogal yasam alanlarina sahip Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne teslim edilmesi kararlastirildi. Istanbul’dan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne getirilen papaganlar, yetkililere teslim edilerek yeni yuvalarina kavustu.

En sevdikleri yiyeceklerle besleniyor

Yeni yuvalarinda ayçiçegi çekirdegi ve karpuz gibi en sevdikleri yiyeceklerle beslenen papaganlar, karantina sürecinin ardindan, ziyaretçilerin görebilecegi diger kafeslere alinacak. Papaganlarin saglik durumlarinin her geçen gün iyilestigi ve rahatladigi bildirildi.



“Papaganlar yeni yuvalarina kavustu, en sevdikleri yiyeceklerden veriyoruz"

Konuyla ilgili açiklama yapan Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Dogal Hayati Koruma Daire Baskani Celal Özsöyler, “Istanbul Havalimani’nda, Kongo Cumhuriyeti’nden Bagdat’a göndermek üzere 252 tane kirmizi kuyruk Jako papagani yakalandi. Kargo bölümünde sesleri çikarmalari ile Istanbul Birinci Bölge Milli Parklar çalisanlari ve personelleri bu hayvanlarin ülke disina çikacagini tespit ediyor. Kafeslerin açilmasini istiyorlar. Kargo bölümünde kafesleri açildigi zaman burada Kongo Cumhuriyeti’nden Bagdat’a kaçak yollarla gönderilen kirmizi kuyruk papaganlar oldugu tespit ediliyor. Bu papaganlar toplam 252 tane. Evraklari olmadigi için de Istanbul Birinci Bölge Milli Parklar Müdürlügü bu hayvanlara el koyuyor. Daha sonrasinda Gaziantep Dogal Hayati Koruma Daire Baskanligimiza haber verdiler. Biz de ayni gün kendi ekibimizle gittik ve hayvanlari orada teslim aldik. Teslim aldigimiz papaganlar uygun sartlarda tasinmadigi için su kayiplari, halsizlik ve bitkinlik gibi semptomlari vardi. Biz hemen yoldayken papaganlari tedavi etmeye basladik. Buraya getirince de papaganlari kendi bölümlerine koyduk. Onlarin çok sevdigi meyveleri ikram ediyoruz. Günden güne rahatliyorlar. Belli bir süre karantinada kaldiktan sonra da ziyaretçilerin görebilecegi kafeslerine konulacak” ifadeleri kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile