İstanbul manzaralı tablolar Londra'da satışa çıkıyor

Dünyanın önde gelen uluslararası müzayede evlerinden Sotheby's, Londra'da gerçekleştireceği 'Oryantalist' başlıklı oturumda İstanbul'un, 19. yüzyıl dö

Dünyanın önde gelen uluslararası müzayede evlerinden Sotheby's, Londra'da gerçekleştireceği 'Oryantalist' başlıklı oturumda İstanbul'un, 19. yüzyıl dönemine ait üç manzara resmini açık artırmaya çıkarıyor.

Hermann Corrodi'nin, (1844-1904) tahmini değeri 80 ile 120 bin sterlin arasında olan The Galata Bridge, Constantinople adlı eseri söz konusu üç eserden oluşan koleksiyonun en önemli eserler arasında. İtalyan ressam Corrodi, Osmanlı başkenti olan İstanbul'un şehir atmosferini yansıttığı bu tabloda, akşam telaşını dikkat çekiyor.

Kentin oryantalist Fransız ressamı Germain Fabius Brest'e (1823-1900) ait Vue â travers la Corne d'Or, Constantinople (Haliç Manzarası, Konstantinopol) adını taşıyan ikinci manzara resim ise dünyaca ünlü Vincent Van Gogh koleksiyonunun bir parçası olma özelliğini taşıyor. Söz konusu açık artırma, önümüzdeki günlerde Londra'daki merkezde satışa çıkarılacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile