İstanbul Polisinden Hırsızlığa Karşı Öneriler

İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, vatandaşların alacakları basit önlemlerle hırsızlardan korunabileceği belirtildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen komiser yardımcısı Mustafa Yeyin, toplum destekli polisliğin halkın bilgilendirilmesini sağlayarak suç oluşmadan suçu oluşturan nedenleri araştırdığını, suçla mücadelede toplumun tüm kesimlerinin katılımıyla ortak çalışmalar yürüterek, olumsuz faktörlerin belirlenmesi ve giderilmesine yönelik ilgili kişi kurum ve kuruluşlarla iş birliği sağlayarak çalışma yaptığını aktardı.
Hırsızlığa karşı sadece polisin alacağı önlemlerin yeterli olmayacağına dikkati çeken Yeyin, insanların alacakları basit önlemlerle hırsızlıktan korunabileceklerini bildirdi.
Yeyin, vatandaşların karşılaştığı olumsuzlukları mağduriyet oluşmaması için polise bildirmelerinin önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Hırsızlık olaylarına karşı evlerde alınabilecek basit önlemlerle hırsızlık olaylarının önüne geçebilirler. Unutmayalım, hırsızlar çok uğraşacak, gürültü çıkaracak ve zaman harcayacakları yerlere girmek istemez. Evlerinde uzun süre vakit geçiren vatandaşlarımızın sokaklarını ve çevrelerini gözlemlemelerini, kendilerinin ve komşularının güvenliği için yararlı olacaktır. Bütün önlemlere rağmen hırsızlık olayları meydana gelmişse hiçbir şeye dokunmadan, ücretsiz 155 Polis İmdat telefonunu arayarak polisin gelmesi beklenmeli."
Polis memuru Mustafa Furtuna da hırsızlıkların, semt pazarlarının kurulu olduğu günlerde ve toplumsal olayların olduğu zamanlarda arttığına işaret etti.
Hırsızların evde kimsenin olup olmadığını öğrenmek için basit yöntemler kullandığını belirten Furtuna, "Hırsız evin önünde bulunan paspasın yerini değiştiriyor veya paspası ters çeviriyor ve 1-2 gün sonra tekrar eve gelip bakıyor. Eğer paspas hala ters duruyorsa kimsenin evde olmadığını düşünüp o eve hırsızlık amacıyla giriyorlar" ifadelerini kullandı.
- "Ayakkabıların içine taş koyuyorlar"
Furtuna, hırsızların evlerin kapısının önündeki ayakkabıların içine taş koyduklarını ve birkaç gün sonra gelip taşı kontrol ederek evde kimsenin bulunup bulunmadığını belirlediğini anlattı.
Yeni bir eve taşınıldığında kapının kilidinin değiştirilmesi tavsiyesinde bulunan Furtuna, pencerelerde de "çocuk kilidi" denilen aparatların kullanılmasını önerdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile