Istanbul Tabip Odasi'nda Seçim Öncesi Aday Kadrosunu Açikladi

Istanbul Tabip Odasi Degisim Grubu, seçim öncesi, 55 kisilik aday kadrosunu açikladi.

Istanbul Tabip Odasi’nda (ITO) gerçeklestirilen basin toplantisi ile yönetim kurulu, onur kurulu, denetleme kurulu ve TTB merkez delegasyonu olmak üzere 55 kisilik liste duyuruldu. Baskan adayi Dr. Ahmet Erçek önderliginde bir araya gelen Degisim Grubu, daha etkin, üyelerinin sorunlarina yönelen bir Istanbul Tabip Odasi için degisim istediklerini dile getirdi.

Dr. Erçek, toplantida yaptigi konusmada, "Bu güne kadar çok kolektif mücadele etmesi gerekmeyen hekimlerin artik kolektif bir mücadele etmesi gerektigini ve bununda en güçlü sekilde verilecegi yerin meslek kurulusu oldugu kabulü ile yola çiktik. Meslek odamiz bizim degerlendirmemiz kistasinda maalesef meslek odamizin ve meslektaslarimizin beklenti ve gündeminden uzak bir eylem plani ile hareket ettigine dair bir kabulle çiktik. Biz dernekler sendikalar gibi daha hür ve gerçekleri konusabilecek bir kitle tarafindan yönetilmesi gerektigini kabul ettik. Açiklayacagim 55 kisilik degisim grubu Istanbul Tabip Odasi yönetim listemizdeki kisiler bu isin çilesini çeken gayretini gösteren ve sorunlarla ilgilenen arkadaslarimizdan olusuyor. Istanbul Tabip Odasi Yönetimi’ni kazandigimizda da ana gündemimiz hekimlerin gündemi olacak. Biz Tabip Odasi’nin çözebilecegi sorunlari taahhüt ettik. Kendimize bagli bütün hususlarin tamamini 4 ay içerisinde 2024 yili bitmeden gerçeklestirecegiz" diye konustu.

Yönetim Kurulu adayi Dr. Nedim Uzun da, degisim grubunun bir ihtiyaç üzerine ortaya çiktigini vurgulayarak, "Geçen her gün kurulusumuzun etkisizlestigini ve güçsüzlestigini hem halktan hem meslektaslarimizdan koptugunu üzülerek görüyoruz. Bu ihtiyaca cevap olarak odamizi meslek kurulusumuzu daha güçlü, daha etkin ve meslektaslarimiz arasindaki dayanismayi daha da kuvvetlendirecek devlet, millet ve vatandaslarimiza faydali olacak bir kurumsal kimlik olarak yeniden insa etmek istiyoruz" ifadelerini kullandi.

Istanbul Tabip Odasi Degisim Grubu’nun yönetim kurulu üyesi adaylarinin, Dr. Esra Akyilmaz, Dr. Turgut Adatepe, Dr. Nedim Uzun, Dr. Cündüllah Torun, Dr. Nesriye Demirel, Dr. Abdulkadir Turgut oldugunu belirten Erçek, onur kurulu ve denetim kurulu üyelerin de Dr. Mustafa Sener, Dr. Ahmet Özdemir, Dr. Naile Misirlioglu, Dr. Irfan Gökçay, Dr. Ahmet Yigitalp, Dr. Rümeysa, Yeni Elbay, Dr. Muhammed Atak, Dr. Mehmet Sedat Feyizoglu’ndan olustugunu söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile