İstanbul'un Fethi'nin 560 Yıl Dönümü

Çorum - Çorum'un Osmancık ilçesinde "İstanbul'un Fethi ve Akşemseddin" konulu konferans düzenlendi.

İstanbul'un fethinin 560. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Osmancık Belediyesi ile Akşemseddin Eğitim ve Kültür Derneğince Akşemseddin'in ilçede müderrislik yaptığı medresede düzenlenen konferansta konuşan Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, İstanbul'un manevi fatihi olarak kabul edilen Akşemseddin'in, ilçede uzun süre müderrislik yaptığını söyledi.

Fetih hazırlıklarının Osmancık'tan başladığını dile getiren Yazıcı, "Akşemseddin Hazretleri İsanbul'un manevi fatihidir. Uzun süre bu mekanda müderrislik yapmıştır. Gönüller fethedilmeden maddi fethin tek başına bir anlamı yoktur. Akşemseddin Hazretleri gönüllerin fethi olan manevi fethi sağlamış, büyük bir devlet adamıdır" diye konuştu.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Tozlu da İslam Alemi için kutsal olan iki fethin olduğunu belirterek, bunlardan ilkinin Mekke'nin fethi, diğerinin ise İstanbul'un fethi olduğunu olduğunu söyledi.

İstanbul'un tarihte 12'si Müslümanlar, 17'si Gayrimüslimler tarafından olmak üzere 29 defa kuşatıldığını ifade eden Tozlu, "Fatih Sultan Mehmet henüz daha 14 yaşındayken 'ya ben İstanbul'u alırım, ya İstanbul beni' diyor. Bu ruhu verebilmek için önce Akşemseddin olmak lazımdır. İşte Osmancık nice fetihlere müesser olacak fatihleri yetiştirecek bir ruha sahiptir" ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile