Istanbul'un Kirkpinar'i 3 Agustos'da Arnavutköy'de Yapilacak

Istanbul'un Kirkpinar'i 3 Agustos'da Arnavutköy'de Yapilacak

Bu yil 9.’su düzenlenecek olan Geleneksel Arnavutköy Belediyesi Yagli Güresleri, 3 Agustos Cumartesi günü baslayacak. Belediye Baskani Mustafa Candaroglu da güresseverleri Arnavutköy Sehir Parki’na davet etti.

Arnavutköy Belediyesi, Istanbul’un en büyük yagli güres organizasyonlarindan biri olan ve bu yil 9.’su düzenlenecek Geleneksel Arnavutköy Belediyesi Yagli Güresleri’ne ev sahipligi yapacak. Bu yil Arnavutköy Sehir Parki’nda düzenlenecek yagli güreslerde 45 baspehlivan kispet giyecek. Yagli güresler etkinliginde 12 boyda 350 güresçi kol baglayarak mücadele edecek.

Arnavutköy Belediye Baskani Mustafa Candaroglu da güresseverleri Arnavutköy’e davet etti. Baskan Candaroglu, "Arnavutköy Belediyesi olarak insallah 9.’sunu gerçeklestirecegimiz yagli güreslerimizde Kirkpinar’da kol baglayan baspehlivanlarimiz kispet giyecek. Tarihimize, geleneksel sporlarimiza sahip çikmanin mutlulugunu yasiyoruz. Festival havasinda Arnavutköylü, Istanbullu veya güresi seven, ata sporumuzu seven bütün sporseverleri davet ediyoruz" dedi.

Bu yil güreslere talebin arttigini anlatan Candaroglu, Er Meydani’ni genislettiklerini de sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile