Öte yandan, toplatılan İSBİKE bisikletlerinin büyük kısmının hurda halde bir depoda bekletildiğine dair görüntüler paylaşıldı. Çevreci ulaşım iddiasıyla kurulan sistemin atıl hale getirilmesi, hem kamu kaynaklarının heba edilmesi hem de çevre kirliliği oluşturması açısından tepki çekti.
İSBİKE'ın çöp olan milyonlarca liralık yatırımı, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Kullanıcılar, İBB yönetimini sistemin neden işletilemediğini açıklamaya davet etti. Ayrıca birçok kişi, İSBİKE uygulamasındaki bakiyelerinin iade edilmediğini ve mağdur edildiklerini belirtti.
İBB'DEN AÇIKLAMA YOK
İBB'nin 2021 yılı faaliyet raporuna göre 280 istasyon ve 2 bin 500 bisikletle hizmet veren İSBİKE'ın, 2022 yılında 239 istasyona ve bin 665 bisiklete, 2023'te ise 239 istasyon ve bin 193 bisiklete düştüğü açıklandı.
Kamu kaynaklarıyla finanse edilen projenin neden rafa kaldırıldığı ve bisikletlerin neden çürümeye terk edildiği konusunda İBB yönetiminden henüz bir açıklama yapılmazken vatandaşlar İstanbul'un ulaşım projelerine yönelik plansız ve israf odaklı yaklaşıma tepki göstermeye devam ediyor.