İstanbul Üniversitesi: 51 - Tarsus Belediye: 71

Salon: Avcılar

Hakemler: Turgut Işık – Erman Erdemli – Ayşe Nur Yazıcıoğlu

İstanbul Üniversitesi (51): Bahar Yapar 6, Okeisha Howard 15 (2 ribaund

Salon: Avcılar

Hakemler: Turgut Işık – Erman Erdemli – Ayşe Nur Yazıcıoğlu

İstanbul Üniversitesi (51): Bahar Yapar 6, Okeisha Howard 15 (2 ribaund – 3 asist), Melis Talay (1 ribaund), İlknur Dumlu (1 ribaund – 1 asist), Melek Yusufoğlu 1 (1 ribaund), Kübra Dicle 2 (1 asist), Mehtap Gezer 7 (8 ribaund – 4 asist), Yelda Kavazoğlu (2 ribaund), Ashley Paris 7 (13 ribaund – 1 asist), Danielle Gant 13 (9 ribaund – 1 asist)

Tarsus Belediye (71): Naile İvegin 6 (6 ribaund), Dominique Dunyall Canty 10 (5 ribaund – 2 asist), Özge Yavaş 5 (2 ribaund – 4 asist), Seda Erdoğan 10 (2 ribaund – 4 asist), Kübra İmren Siyahdemir 5 (2 ribaund – 2 asist), Sanem Gamze Zeren 3, Pienette Michelle Pierson 13 (7 ribaund – 2 asist), Cathrine Helene Kraayeveld 6 (2 ribaund), Shanna Zolman Crossley 11 (4 ribaund – 1 asist)

1. Periyot: 15-14

2. Periyot: 12-21

3. Periyot: 11-20

4. Periyot: 13-16

TKBL'nin 5. haftasında Tarsus Belediyesi'ni konuk eden İstanbul Üniversitesi, karşılaşmadan 51-71'lik skorla mağlup ayrıldı.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin 5. haftasında İstanbul Üniversitesi ile Tarsus Belediyesi, Avcılar Spor Salonu'nda karşı karşıya geldiler. Mücadelenin başından itibaren üstün bir oyun sergileyen Mersin temsilcisi, karşılaşmadan 51-71'lik üstünlükle ayrıldı.

Karşılaşmaya iyi başlayan Tarsus Belediyesi, Seda Erdoğan'ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basket ve Cathrine Kraayeveld'in boyalı alandan kaydettiği isabetlerle ilk 3 dakikalık bölümü 2-7 önde geçti. Mikita Howard ve Asley Paris ile oyunda eşitliği sağlayan İstanbul Üniversitesi, Bahar Yapar'ın da devreye girmesiyle skordaki üstünlüğü ele geçirdi (13-9). Mola sonrası savunma sertliğini arttıran Mersin temsilcisi, Planette Pierson ve Naile İvegin'in orta mesafeli atışlarıyla skor üretirken, rakibinin serbest atış çizgisinden kaydettiği sayılara engel olamadı ve ilk çeyrek 15-14'lük skorla İstanbul Üniversitesi'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

Dominique Canty'nin basketiyle çeyreğin hemen başında öne geçen Tarsus Belediyesi'ne Mehtap Gezer'le cevap veren ev sahibi ekip, rakibinin 10-2'lik serisine engel olamayınca 14. dakikada skor 19-26'ya geldi. Bu dakikadan sonra iki takım da karşılıklı top kayıpları yaparken İstanbul Üniversitesi, Ashley Paris ve Nicole Gant ile aradaki farkın açılmasına engel olmaya çalıştı. Özge Yavaş ve Plenette Pierson'ın boyalı alandan kaydettiği sayılarla cevap veren Mersin temsilcisi, 18. dakikada durumu 24-33'e taşıdı. Devrenin son bölümünde iki ekip de hücum etmekte zorlanırken Tarsus Belediyesi, soyunma odasına 27-35'lik skorla önde girdi.

İstanbul Üniversitesi, üçüncü çeyreğe Nicola Gant, Mikita Howard ve Bahar Yapar'ın sayılarıyla 6-0'lık seriyle başlarken Tarsus Belediyesi, bu periyottaki ilk basketini Plenette Pierson'la buldu. Mücadelenin 23. dakikasını 33-37 önde geçen konuk takım, Dominique Canty'nin art arda kaydettiği sayılarla farkı tekrar açtı. Plenette Pierson'ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketle 26. dakikada durum 36-46'ya gelirken, bu dakikadan sonra boyalı alandan Zolman Crossley ve dış atışlardan Naile İvegin – Seda Erdoğan ikilisinin sayılarıyla 9-2'lik bir seri yakalayan Tarsus Belediyesi, son çeyreğe 38-55'lik üstünlükle girdi.

Final periyodu karşılıklı top kayıpları ve isabetsiz şut tercihleri ile başlarken İstanbul Üniversitesi, Melek Yusufoğlu ve Mehtap Gezer, Tarsus Belediyesi de Naile İvegin ve Özge Yavaş ile hücumlardan boş dündü. Çeyreğin ilk sayıları 34. dakikada Zolman Crossley'den gelirken skor da 38-60'a taşındı.

Periyodun ilk 6 dakikalık bölümünde skor üretemeyen ev sahibi ekip, mücadelenin 36. dakikasında Mikita Howard'ın boyalı alandan bulduğu sayılarla durumu 42-60'a getirse de, son bölümde Nicole Gant ve Gamze Zeren ile farkın erimesine izin vermeyen Tarsus Belediyesi, karşılaşmadan 51-71'lik skorla galip ayrılan taraf oldu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile