İstanbulkart Eşleştirme Nasıl Yapılır? İstanbulkart Yükleme Nasıl Yapılır?

İstanbulkart Eşleştirme Nasıl Yapılır? İstanbulkart Yükleme Nasıl Yapılır?

İstanbulkart HES kodu nasıl tanımlanır ve nasıl yüklenir? Koronivürs önlemleri kapsamında toplu ulaşımda HES kodlarının kontrolü zorunlu hale geldi. Şehir içi trafikte kullanılan İstanbulkart ile HES kodunu nasıl eşleştireceğinizi öğrenmek istiyorsunuz. Peki İstanbulkart Eşleştirme Nasıl Yapılır? İstanbulkart Yükleme Nasıl Yapılır?

Pandemi HES kod sistemi nedeniyle 'tehlikeli' gruplardaki kişilerin İstanbul'da toplu taşıma kullanması engelleniyor. Peki, çok basit olan HES kod tanıma işlemi nasıl yapılıyor? HES kodunu İstanbul Kart ile eşleştirmek için formdaki gerekli bilgileri doldurmanız ve HES kodunu Hayat Eve Sığar uygulaması veya SMS ile girmeniz gerekiyor. İşte İstanbulkart HES kodu eşleştirme yöntemi...

HES Kodu Nedir?


HES (Hayat Eve Sığar) kodu, kontrollü sosyal yaşam alanı içerisinde trafik veya ziyaret gibi işlemlerde Covid-19 hastalığı riski olup olmadığını kurum ve kişilerle güvenle paylaşmanızı sağlayan koddur.

İstanbulkart HES Kodu Eşleştirme Nasıl Yapılır?


İstanbul kartınıza HES kodunu eklemek için öncelikle 'https://kisisellestme.istanbulkart.istanbul/' adresini girmelisiniz. Ardından İstanbul Kartınızın HES kodunuz ile eşleşmesi için gerekli bilgileri doldurarak eşleştirme işlemini tamamlayın. Eşleştirme ve yükleme internet üzerinden ve İstanbul Kart Yükleme Merkezi'nde yapılabilmektedir.

HES Kodu Nasıl Alınır?


HES kodu, 'Hayat Eve Sığar' mobil uygulamasında 'HES Kodu İşlemi' bölümüne girilerek alınabilir. Ardından, 'HES Kodu Oluştur' butonuna tıklayarak ve kod ömrünü seçerek kodu oluşturun. Uygulamada, kod oluşturma, zaman sınırlaması, paylaşım ve oluşturulan kodun silinmesinin tüm yönetimi vatandaşlar tarafından kontrol edilmektedir. Vatandaşlar Hayat Eve Sığar uygulaması ile diledikleri sayıda kod üretebilirler. Hangi kodların hangi kuruluşlarla paylaşılabileceğinin bir listesi.

'İstanbulkart Eşleştirme Nasıl Yapılır? İstanbulkart Yükleme Nasıl Yapılır?' sorularını yukarıda belirttiğimiz şekilde yanıt burabilirsiniz.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile