Kendi kurduğu "www.türkdilbayrami.com" adlı sitede Türk Dil Bayramı etkinliklerine yer verdiğini belirten Karakuş, Türkçe kelimelerin daha geniş anlamda kullanımına destek olmayı, ayrıca Türkçenin başşehre olması yönüyle Karaman’ı tanıtmayı amaçladığını söyledi.
Üsküdarlı olduğunu ifade eden Karakuş, hazırladığı web sitesiyle Karaman’ı tarih, kültür ve coğrafya güzellikleriyle tanıtmaya çalıştığını söyledi.
Sitenin hazırlık aşamasında Karaman’ı daha yakından tanıma fırsatı bulduğunu da vurgulayarak, Karaman Belediyesi’nin Türkçe tabela kullanma kararına site aracılığıyla daha geniş ölçekte destek vermeye çalıştığını sözlerine ekledi.
Turgay Karakuş, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Türk Dil Bayramı adında bir sitem olduğunu duyanlar, beni Karamanlı sanıyor. Değilim ama bir Karaman hayranı olduğumu söyleyebilirim. Hayranlığım, site için Türk Dil Bayramı ile ilgili haber toplarken başladı.
Karaman’ın kültürel mazisiyle de tanışma imkânı buldum. Tarihimizdeki önemli aktörlerden Mustafa Kemal Atatürk’ün, Piri Reis’in, Kâzım Karabekir'in Karaman'la bağını öğrendiğimde şaşırdım. Bu şaşkınlığım Karaman Kalesi, Taşkale antik şehri, Yerköprü Şelalesi gibi doğal ve kültürel özelliklerini gördükçe daha da arttı. Bu hoş buluşmayı başkaları da yaşasın diye Türk Dil Bayramı ile ilişkili dokuz site daha açtım. Karaman’ın, Türkçenin tanıtımı adına yüklendiği sorumluluğa değinmekte fayda görüyorum. Bayrağı her geçen yıl, bir sonraki yıla daha güçlü bir şekilde ulaştırarak devam eden Karaman, 735. Türk Dil Bayramı’nda Yunus Emre Hoşgörü Sofrası kurarak bir ilke imza attı. Sevgi dili Türkçe, halka bir adım daha yaklaşmış oldu. "
İstanbullu Genç, Türkçe ve Karaman İçin Dokuz Web Sitesi Açtı
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Turgay Karakuş, Türkçeye ilgisini internete taşıdı.