Istanbullu Rehberler Mimar Sinan'in 'Ustalik Eseri' Selimiye Camisi'ni Ziyaret Etti

Trakya Kalkinma Ajansinca Edirne, Kirklareli ve Tekirdag'in turizm potansiyelinin artirilmasi amaciyla düzenlenen "Mimar Sinan Rotasi ve Trakya Bag Rotasi" programi kapsaminda, Istanbul'da faaliyet gösteren bir grup rehber Selimiye Camisi'ni gezdi.

Yaklasik 20 rehber Mimar Sinan'in ustalik eseri Selimiye Camisi'ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldi.

Istanbul Rehberler Odasi Baskani Sedat Bornovali, burada yaptigi açiklamada, Türkiye'nin her kösesine hayran olduklarini söyledi.

Program sayesinde bilgilerini tazelediklerini belirten Bornovali, söyle devam etti:

"Açikçasi dönemin yenilikleriyle, yeni hissiyatiyla onlari tekrar kavramak ve aktarmak bizi gelistiriyor. Mutlaka anlatimlarimizi da gelistiriyor. Ziyaretçilerimize katabilecegimiz seyleri de gelistiriyor. Edirne'nin böyle bir çerçevenin disinda kalmasina imkan yoktu. Kirklareli çok güzel bir sürpriz oldu. Edirne'den sonraki duragimiz da Tekirdag olacak. Trakya turunun bir tadimi gerçeklesiyor."

Mimar Sinan'in dünya çapinda, tarihe damgasini vurmus çok az sayida isimden birisi oldugunu dile getiren Bornovali, sunlari kaydetti:

"Ne yazik ki bati dünyasinda da en az taninanlardan birisi. Biz daha önce farkli bir Mimar Sinan programi yapmistik. 14 günümüzü Mimar Sinan'a ayirmistik. Bu sefer Edirne ayagini daha genis tutmayi düsünüyoruz. 20 kisilik bir grupla geldik. Bundan sonra çok daha kalabalik bir ekiple, uzun programlarla uzmanlasma sertifikasi haline getirmeyi planliyoruz Mimar Sinan'i ve Trakya'yi. Selimiye Camisi ile basladigimiz ziyareti diger müzeleri de dolasarak tamamlamayi düsünüyoruz."

Rehberler daha sonra kentteki müzeleri ve tarihi mekanlari gezdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile