İstanbulluları 5 Bin Otobüs Taşıyor

Dünyanın çok sayıda ülkesinden daha kalabalık olan İstanbul’da, her gün milyonlarca kişi toplu taşıma araçlarıyla seyahat ediyor.

  Toplu taşımada ulaşım yolculuğu yoğunluktan dolayı bazen çileye dönüşse de , 5 binin üzerinde otobüs filosuyla İstanbul’un hemen hemen her yerine ulaşım sağlanıyor .

Tramvay işletmesine destek olunması için 1927 yılında 4 otobüsle çıkılan yolda , bugün 5 bin 78 otobüs hizmet veriyor . Avrupa’daki 25 ülkeden daha kalabalık nüfusa sahip İstanbul’da her gün milyonlarca kişi toplu taşıma araçlarını kullanıyor . İstanbul’un her noktasında ulaşan otobüslerin 2 bin 609’u İETT , 2 bin 148’i Özel Halk Otobüsleri , 316’ı ise İstanbul Otobüs A . Ş . adına çalışıyor . İstanbullular ; İETT bünyesindeki ; 325 Man , 930 İkarus , bin 304 Mercedes , 50 APTS Phileas marka otobüslerle yolculuk yapıyor .



EN BÜYÜK SIKINTI YOĞUNLUK

Dünyada çok az sayıdaki ülkenin sahip olduğu bu dev filoya rağmen İstanbullular , yolculuklardan pek de memnun değil . Toplu taşıma araçlarındaki sıkıntının en başında yoğunluk geliyor . Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğunluk sebebiyle otobüslere binmek imkansız hale geliyor . Otobüse zorlukla binmeyi başaranlar ise adeta camlara yapışmış durumda yolculuk yapıyor .

İkinci sırada sıkıntı ise klima yetersizliği geliyor . Yağmurlu havada içeri su alan , kışın buzhane , yazın ise adeta hamam haline gelen otobüsler , yolcuları çileden çıkarıyor . Özellikle İkarus marka otobüslerde yaşanan bu sorunun alınacak 3 bin yeni otobüsle çözülmesi bekleniyor .


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile