Iste 4 Haziran'da Gerçeklestirilecek LGS'ye Iliskin Detaylar

Liselere Geçis Sistemi (LGS) merkezi sinav, 4 Haziran’da gerçeklestirilecek. Iki oturumda gerçeklestirilecek sinav 90 dakika olacak. Sinav sonuçlari 26 Haziran’da ilan edilecek.

Milli Egitim Bakanliginin internet adresinde yer alan merkezi sinav kilavuzuna göre, ögrencinin sinav giris yeri, salonu, sira numarasi, alacagi sinav tedbir hizmeti gibi bilgilerin 26 Mayis’ta e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’nden ilan edildigi Liselere Geçis Sistemi (LGS) çerçevesindeki merkezi sinav, deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde 4 Haziran’da gerçeklestirilecek. LGS merkezi sinavinda oturumlar, sinav süreleri, soru sayilari ve ders dagilimlarinda herhangi bir degisiklik olmayacak. Sinav uygulamasi iki oturumda gerçeklestirilecek. Ögrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak. Bu yil ögrenciler ikinci dönem konularindan sorumlu olmayacak.

Sinav sonuçlari 26 Haziran’da ilan edilecek

Sinavin birinci oturumu Türkiye saatiyle 09.30’da, ikinci oturumu ise saat 11.30’da baslayacak. Birinci oturumda ögrencilere Türkçe 20, T.C. inkilap tarihi ve Atatürkçülük 10, din kültürü ve ahlak bilgisi 10 ve yabanci dil 10 olmak üzere 4 dersten toplamda 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanitlama süresi verilecek. Ikinci oturumda ise ögrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden 20’ser olmak üzere toplam 40 soru sorulacak ve ögrencilerin yanitlamasi için 80 dakika süreleri olacak. Din kültürü ve ahlak bilgisi alt testinden muaf olan ögrencilerin birinci oturumdaki toplam süresi 60 dakika olarak uygulanacak.

Islemlerin elektronik ortamda gerçeklestirilmesinden dolayi ögrencilerin herhangi bir sorunla karsilasmamasi için elektronik ortam üzerinde bilgilerinin kayitli ve güncel olmasi gerekecek. Merkezi sinav sonuçlari 26 Haziran’da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek. Ögrencilere sinav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.

Özel ögrenciler ve uzuv yetersizligi olan ögrenciler için LGS

Özel egitim ihtiyaci olan ögrenciler, sürekli kullandiklari araç-gereç ve cihazlari kendilerinin getirmesi kaydiyla sinavda kullanabilecek. Özel egitim ihtiyaci olan ögrencilere verilecek ek süre her oturum için ayri ayri uygulanacak. Görme ve isitme yetersizligi, ruhsal ve duygusal bozuklugu, otizm spektrum bozuklugu, bedensel ve zihinsel yetersizligi, süregen hastaligi olan ögrenciler tek kisilik salonlarda sinava alinacak. Ayrica evde veya hastanede egitim hizmeti alan ögrencilere yetersizlik durumlarina göre sinav tedbir hizmeti sunulabilecek.

Sinava iliskin diger detaylara bakanligin internet sitesinde herkesin erisimine açik olan merkezi sinav kilavuzundan ulasilabiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile