Isten Çikarilan Maden Isçilerinden Eylem

Isten Çikarilan Maden Isçilerinden Eylem

Türkiye Maden Isçileri Sendikasi üyeleri, iddiaya göre isten çikarilan 250 maden isçisinin tekrar ise alinmasi için eylem yapti.

Yildizlar SSS Holding’e bagli Doruk Madenciligin Eskisehir’deki kömür madenlerinde çalisan 250 isçi, iddiaya göre 2022 yilinin aralik ayinda isten çikartildi. Ödenecek kidem tazminatinin eksik oldugunu öne süren isçiler, dokuz gün önce çalistiklari maden ocaginda eylem yapma karari aldi. Türkiye Maden Isçileri Sendikasi üyeleri, Yildizlar SSS Holding’in Çankaya’daki binasi önünde eylem yapti. Türkiye Maden Isçileri Sendikasi Orta Anadolu Subesi Sekreteri Selim Arslan, yaptigi açiklamada Doruk Madencilik yöneticilerinin kendilerine ‘Sizi daha sonra tekrar ise alacagiz’ sözünü tutmadiklarini söyleyerek, “Çikardigi tarihten üç ay sonra tekrar ise alimin yapilacagi söylenmesine ragmen bu dokuz aydir gerçeklesmedi. Dokuz aydir çalisan arkadaslarin maaslarindan da kesinti oluyor. Temmuz ayinda çalisan 190 kisi kendilerine teblig edilmeden kayitlari yer altindan yer üstüne çikartildi. Bu bardagi tasiran son damla oldu” diye konustu.



“Aileler perisan halde”

Sendika olarak holding yöneticileriyle görüsmeye gittiklerini ama bir sonuç alamadiklarini söyleyen Arslan, “Bunun yasaya uyumsuz oldugunu söylememize ragmen düzeltmeye gitmediler. Biz de arkadaslarla beraber pazartesi gününden itibaren oturma eylemine basladik. Oturma eyleminde vardiyasi gelen arkadaslar yer altina indi ve islerini yapti. Vardiya bittikten sonra ise yer üstünde devam ettiler eyleme. Böylece yer altindaki isleri aksatmadan islerimize devam ettik. Su an aileler perisan halde” ifadelerini kullandi.

Arslan, oturma eyleminin 4’üncü gününden itibaren maden isçilerinin kendilerini yer altina kapatarak açlik grevine basladiklarini belirterek, “Su an da yer altinda arkadaslar aç ve susuz eyleme devam ediyorlar. Rahatsizlanan arkadaslarimizi hastanelere sevk ettik. Su an durumlari iyi” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile