ISTIB Baskani Kopuz'dan 'Tutum, Yatirim Ve Türk Mallari Haftasi' Açiklamasi Açiklamasi

'Bugün Türkiye’nin ihraç ürünlerinin sadece yüzde 10’undan azi tarim ürünü. Türkiye’nin 2020 ihracatinin sektörel dagilimina baktiginizda sanayinin yüzde 90’in üzerinde bir seviyede oldugunu görüyoruz. Bu nedenle, gençlerimizin Tutum, Yatirim ve Türk Mallari Haftasi kutlamalari da günümüze uyarlanmalidir'

Istanbul Ticaret Borsasi Baskani Ali Kopuz, Türkiye’nin ihraç ürünlerinin sadece yüzde 10’undan azi tarim ürünü oldugunu belirterek, “Türkiye’nin 2020 ihracatinin sektörel dagilimina baktiginizda sanayinin yüzde 90’in üzerinde bir seviyede oldugunu görüyoruz. Bu nedenle, gençlerimizin Tutum, Yatirim ve Türk Mallari Haftasi kutlamalari da günümüze uyarlanmalidir.” ifadelerini kullandi.

Ali Kopuz, "Tutum, Yatirim ve Türk Mallari Haftasi" dolayisiyla yaptigi açiklamada, haftayi kutlayarak yerli ve milli ürünlerin önemine degindi.

Yerli ve milli üretimin sadece somut ve güncel faydalari olmadigini dile getiren Kopuz, "Yerli ürünler hem milletin her ferdi hem de özellikle gelecek nesiller için bir gurur vesilesidir de… Millet ürettikleriyle, tüm dünyaya ihraç ettikleriyle gurur duyar ve daha ileriye gitmek için gereken özgüveni saglar. Bu nedenle hafta kutlamalarinin nasil yapildigi da önemlidir." degerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni kuruldugu dönemde bir tarim toplumu oldugunu ve ihraç ürünlerinin tarimsal ürünlerden olustugunu aktaran Kopuz, "Biz çocuklugumuzda kuru incir, kuru üzüm gibi ürünlerle Yerli Mali Haftasi kutlardik. Oysa bugün Türkiye’nin ihraç ürünlerinin sadece yüzde 10’undan azi tarim ürünü. Türkiye’nin 2020 ihracatinin sektörel dagilimina baktiginizda sanayinin yüzde 90’in üzerinde bir seviyede oldugunu görüyoruz. Bu nedenle, gençlerimizin Tutum, Yatirim ve Türk Mallari Haftasi kutlamalari da günümüze uyarlanmalidir." açiklamasinda bulundu.

ISTIB Baskani Kopuz, sunlari kaydetti:

"Bugün dünya oyun piyasasinda öne çikan sirketlerimiz var, yüksek teknolojili IHA ve SIHA'larimiz dünyanin en iyileri, yeni hizmet sistemlerini yurt disina ihraç eden firmalarimiz, Avrupa’da piyasa hâkimiyeti olan sanayicilerimiz, dünyada liderligi hedefleyen müteahhitlerimiz var. Okullardaki kutlamalarda bu konulara agirlik verirsek, Tutum Yatirim ve Türk Mallari Haftasi’nin amacina daha uygun hareket eder, yerli ve milli bir nesil yetismesi için daha büyük bir katki yapmis oluruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile